2022-04-19 10:30:38
Φωτογραφία για ΚΙΝΑΛ: Το ελληνικό Δημόσιο «επιδοτεί με 50 εκατ. ευρώ το χρόνο μια ιταλική κρατική εταιρεία, για τις άγονες γραμμές»
Οι «πανηγυρισμοί» της κυβέρνησης δεν μπορούν να διαγράψουν την πραγματικότητα, «μιας σκανδαλώδους στην ουσία σύμβασης, αλλά και την απουσία του ανταγωνισμού» για το μεταφορικό έργο, σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος.

Με την υπογραφή της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με την ιταλική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «ολοκληρώθηκε η χωρίς διαγωνισμό ανάθεση του έργου της λειτουργίας των άγονων γραμμών, με το δώρο των 750 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια, μετά τα 250 εκατ. ευρώ για 5 χρόνια της πρώτης ανάθεσης από την προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε ο Χρήστος Γκόκας, υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με τη νέα συμφωνία για τις άγονες γραμμές.

Στράφηκε, μάλιστα, και κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, τονίζοντας πως «είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε πουλήσει την ελληνική κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με το εξευτελιστικό ποσό των 45 εκατ. ευρώ, όταν ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε θεωρήσει το ποσό των 300 εκατ. ευρώ, το 2014, ως ξεπούλημα».


Ο κ. Γκόκας σημείωσε ότι οι «πανηγυρισμοί» της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, με τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών Μεταφορών και Οικονομικών, δεν μπορούν να διαγράψουν την πραγματικότητα, «μιας σκανδαλώδους στην ουσία σύμβασης, αλλά και την απουσία του ανταγωνισμού» για το μεταφορικό έργο στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Και προσέθεσε πως το ελληνικό Δημόσιο «επιδοτεί με 50 εκατ. ευρώ το χρόνο μια ιταλική κρατική εταιρεία, για τις άγονες γραμμές, πολλές από τις οποίες δεν είναι πλέον άγονες».

Έκανε λόγο για «αόριστες αναφορές σε επενδύσεις και χωρίς συγκεκριμένα ποσά», τονίζοντας πως «μας θυμίζουν τις αντίστοιχες επενδύσεις της πρώτης πενταετούς ανάθεσης, που δεν υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις που υπήρχαν».

Τέλος, ανέφερε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, «ακόμα περιμένουμε απαντήσεις για το σύνολο των ερωτήσεων, που εδώ και δύο χρόνια έχουμε θέσει, προς την κυβέρνηση, όπως περιμένουμε και τα έγγραφα στοιχεία που έχουμε αιτηθεί. Ζητήματα τα οποία σκόπιμα αποσιωπήθηκαν μέχρι και σήμερα, προκειμένου να εκτελεστεί μια προειλημμένη απόφαση υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και σε κάθε περίπτωση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

.tanea.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ