2022-04-25 15:19:21
Φωτογραφία για Η διαθεσιμότητα των GPU επιστρέφει και οι τιμές τελικά πέφτουν Για σχεδόν δύο χρόνια, η απόκτηση PS5, Xbox Series X, AMD Radeon ή Nvidia RTX χωρίς να πληρώσετε μια περιουσία ήταν θέμα τύχης (ή δεξιοτεχνίας). Στο αποκορύφωμά του, οι scalpers πούλαγαν με επιτυχία μια σύγχρονη GPU, διπλά ή και τριπλά από το MSRP. Αλλά φαίνεται ότι η μεγάλη έλλειψη GPU έχει σχεδόν τελειώσει. 

Τον Ιανουάριο, ιστότοποι συμπεριλαμβανομένου του Tom's Hardware ανέφεραν ότι οι τιμές άρχισαν επιτέλους να πέφτουν, και έπεσαν. τώρα έχουν πέσει κατά μέσο όρο 30% μέσα σε τρεις μήνες. Στο eBay, οι πιο δημοφιλείς κάρτες γραφικών έχουν "μόνο" 200-300 $ πιο πάνω από το MSRP. Και ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται ακόμα πολύ, σε μερικές περιπτώσεις οι τιμές είναι ακόμα πιο χαμηλές σε μεταχειρισμένες κάρτες γραφικών όπως Nvidia RTX 3080 Ti ή AMD RX 6900 XT, οι οποίες πωλούνται αυτήν τη στιγμή λιγότερο από την αρχική τους ζητούμενη τιμή, ένα σίγουρο σημάδι ότι η λογική επιστρέφει στην αγορά.

 

 

Εξίσου σημαντικό είναι ότι ορισμένες κάρτες γραφικών παραμένουν στα ράφια στα καταστήματα λιανικής όταν οι τιμές τους είναι πολύ υψηλές -- και πάλι, κάτι που ακούγεται απολύτως φυσιολογικό, αλλά δεν το έχουμε δει εδώ και καιρό. Το GameStop πουλά ένα Radeon RX 6600 για μόλις $10 υψηλότερα από το MSRP και δεν έχει εξαντληθεί ακόμα. Το Newegg προσφέρει επίσης συνεχώς ένα RTX 3080 Ti για μόλις 10 $ υψηλότερα από το MSRP (μετά από έκπτωση) -- ακόμα κι αν τα 1.200 $ εξακολουθούν να φαίνονται υψηλά για το επίπεδο απόδοσης αυτής της κάρτας.Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ