2022-05-01 22:57:20
Φωτογραφία για Τι ξεχνούν οι Αθηναίοι στο Μετρό: Από γυάλινο μάτι και μασέλα μέχρι και την… πεθερά!
Συνολικά, κάθε χρόνο 4.000 με 5.000 αντικείμενα ξεχνούν οι επιβάτες στο Μετρό.

Το Μετρό εξυπηρετεί καθημερινά εκατομμύρια επιβάτες, ωστόσο είτε από αφηρημάδα, είτε από κούραση, πολλές φορές ξεχνάμε πράγματα, είτε στους συρμούς, είτε στις αποβάθρες. Συνολικά, κάθε χρόνο 4.000 με 5.000 αντικείμενα ξεχνούν οι επιβάτες στο Μετρό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στην κορυφή της μακρά λίστας με αυτά που ξεχνάνε πιο συχνά οι Αθηναίοι, είναι τα κλειδιά και τα γυαλιά, ενώ τον χειμώνα τα αντικείμενα που ξεχνούν περισσότερο είναι γάντια, φουλάρια, κασκόλ και ομπρέλες.

Την περίοδο του Πάσχα είναι συχνό φαινόμενο να ξεχνάνε κομποσκοίνια, εικονίτσες ακόμα και την Αγία Γραφή, ενώ το καλοκαίρι ξεχνούν πολύ συχνά μάσκες θαλάσσης, ακόμα και σκηνές κάμπινγκ.

Στα απολεσθέντα, μπορεί κανείς να βρει κιθάρες που έχουν ξεχάσει, ακόμα και ποδήλατα, ενώ έχουν βρεθεί περούκες, αγάλματα, ακόμα και καπάκι τουαλέτας.


Στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναφέρεται και ένα περιστατικό με έναν άνδρα που συνόδευε την πεθερά του στον γιατρό. Ο άντρας όμως… ξέχασε την πεθερά του και πήρε τηλέφωνο στο γραφείο απολεσθέντων για να τη δηλώσει.

Μια μητέρα είχε ξεχάσει το… παιδί μέσα σε καρότσι στο ασανσέρ του σταθμού Συντάγματος, ενώ έχει καταγραφεί ακόμα και περιστατικό με μια μασέλα στην πλάτη ενός καθίσματος στον σταθμό. Ο ηλικιωμένος που την αναζήτησε είπε ότι είχε κόψει το τσιγάρο και αντί για κομπολόι έπαιζε με τη μασέλα και όταν ήρθε το τρένο την ξέχασε πάνω στη βιασύνη του.

Μια άλλη κυρία έχασε το… γυάλινο μάτι της.

Όπως είπε ο υπεύθυνος του γραφείου απολεσθέντων, το 80% των αντικειμένων επιστρέφεται στους κατόχους. Τα αντικείμενα που δεν τα ζητάει κανείς παραμένουν στις αποθήκες για έναν χρόνο και στη συνέχεια είτε εκποιούνται είτε δίνονται ως δωρεά σε κάποιο ίδρυμα.

gazzetta.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ