2022-05-09 23:28:51
Φωτογραφία για Πούτιν: Αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια της Ρωσίας - Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη χώρα μας
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραχώρησε ομιλία κατά την στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα με αφορμή την 77η επέτειο της "Ημέρας της Νίκης", της ετήσιας γιορτής στη Ρωσία για τη νίκη ενάντια στη ναζιστική Γερμανία.

Ο Πούτιν συνεχάρη τους βετεράνους που πολέμησαν γενναία για την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζιστές εισβολείς και απέτισε φόρο τιμής στον άθλο τους, ο οποίος επέτρεψε τη συντριβή του ναζισμού και την επίτευξη της ιερής νίκης. Σημείωσε ότι η υπεράσπιση της πατρίδας είναι πάντα ιερή και τόνισε επίσης ότι η Ρωσία, σε αντίθεση με τη Δύση, δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την αγάπη της για την πατρίδα, την πίστη της, τις παραδοσιακές της αξίες.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε κατά την ομιλία του ότι "αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια της Ρωσίας". Ο Πούτιν απέτισε ιδιαίτερο φόρο τιμής και στους συμμετέχοντες στην "ειδική επιχείρηση" στο Ντονμπάς. "Τώρα, αυτές τις ημέρες, πολεμάτε για το λαό μας στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της πατρίδας μας", είπε. "Ο θάνατος κάθε στρατιώτη και αξιωματικού είναι οδυνηρός για εμάς. Το κράτος θα κάνει τα πάντα για να φροντίσει τις οικογένειές τους", πρόσθεσε.


"Είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε τη μνήμη εκείνων που νίκησαν τον ναζισμό", σημείωσε και συνέχισε κατηγορώντας τη Δύση ότι "ετοιμαζόταν για εισβολή στη χώρα μας. Το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές στα σύνορά μας. Η Δύση δεν ήθελε να ακούσει τη Ρωσία. Είχαν άλλα σχέδια".

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν απαραίτητη επειδή η Δύση "ετοιμαζόταν για την εισβολή στα εδάφη μας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας".

"Βρίσκονταν σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για μια ακόμη επιχείρηση στο Ντονμπάς, για μια εισβολή στα εδάφη μας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας. Το Κίεβο μιλούσε για πιθανή απόκτηση πυρηνικών όπλων. Το ΝΑΤΟ άρχισε την ενεργό στρατιωτική ανάπτυξη σε εδάφη γειτονικά με εμάς", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Οι εχθροί προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τρομοκράτες εναντίον της Ρωσίας", υποστήριξε ακόμη ο Πούτιν στην ομιλία του.

"Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση ήταν απαραίτητη και αποτέλεσε έγκαιρο μέτρο. ήταν η μόνη σωστή απόφαση", σημείωσε και πρόσθεσε ότι απαγορεύτηκε στους βετεράνους των ΗΠΑ να παραστούν στην παρέλαση στη Μόσχα.

"Είδαμε πώς αναπτύχθηκαν οι στρατιωτικές υποδομές, πώς άρχισαν να εργάζονται εκατοντάδες ξένοι σύμβουλοι, υπήρχαν τακτικές παραδόσεις των πιο σύγχρονων όπλων από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Ο κίνδυνος αυξανόταν μέρα με τη μέρα. Η Ρωσία απάντησε προληπτικά στην επίθεση, ήταν μια αναγκαστική, έγκαιρη και σωστή απόφαση, η απόφαση μιας κυρίαρχης, ισχυρής και ανεξάρτητης χώρας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμη ότι, παρά τις διαφωνίες στις διεθνείς σχέσεις, η Ρωσία υποστήριζε πάντα τη δημιουργία ενός συστήματος ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας.

"Τον περασμένο Δεκέμβριο, προτείναμε τη σύναψη συνθήκης για τις εγγυήσεις ασφαλείας. Η Ρωσία κάλεσε τη Δύση να εμπλακεί σε ειλικρινή διάλογο, να αναζητήσει λογικές, συμβιβαστικές λύσεις, να λάβει υπόψη της τα συμφέροντα του άλλου. Όλα μάταια. Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να μας ακούσουν και αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είχαν εντελώς διαφορετικά σχέδια", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πούτιν ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: "Για τη Ρωσία, για τη νίκη, ζήτω!".

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" της Μόσχας στην Ουκρανία θα έχει αποτέλεσμα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Οι δηλώσεις του Πούτιν έγιναν αφού επέβλεψε την ετήσια στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία για τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης έναντι της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. "Όλα τα σχέδια υλοποιούνται. Θα υπάρξει αποτέλεσμα –γι' αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία", φέρεται να δήλωσε.

Η ομιλία του Πούτιν - διάρκειας περίπου 11 λεπτών - κατά την 75η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία δεν πρόσφερε κάποια στοιχεία για την εξέλιξη του πολέμου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ομιλία του ήταν κυρίως αξιοσημείωτη για τα όσα δεν είπε.

Δεν ανέφερε ονομαστικά την Ουκρανία, δεν έκανε καμία εκτίμηση της προόδου του πολέμου και δεν έδωσε καμία ένδειξη για το πόσο θα μπορούσε να συνεχιστεί. Δεν αναφέρθηκε στην αιματηρή μάχη για τη Μαριούπολη, όπου Ουκρανοί μαχητές έχουν βρει καταφύγιο στο Αζοφστάλ και εξακολουθούν να αψηφούν τη ρωσική εισβολή.

Έντεκα χιλιάδες στρατιωτικοί λαμβάνουν μέρος στην στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, στην οποία συμμετέχουν και τα καλύτερα ρωσικής κατασκευής άρματα μάχης. Εκτός από τη Μόσχα, παρελάσεις πραγματοποιούνται και σε 27 άλλες ρωσικές πόλεις.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ