2022-05-11 14:20:55
Φωτογραφία για Γερμανία: Νέο οικολογικό κτίριο γραφείων στον κεντρικό σταθμό του Μονάχου
Το ένα ξενοδοχείο ονομάζεται “Cristal”, το άλλο “Dolomit”: και τα δύο κατεδαφίζονται για την οικολογική αναβάθμιση του Bahnhofsviertel στη γωνία Goethestraße 11/Schwanthalerstraße 36.

Αλίκη Μαχαίρα

“Πράσινο, βιώσιμο, ενεργειακά αποδοτικό” – έτσι διαφημίζεται: Το νέο ξύλινο κτίριο γραφείων με πυρήνα από σκυρόδεμα που πρόκειται να ανεγερθεί στη θέση αυτή.

Τα φωτεινά δωμάτια πίσω από τη δομημένη και πράσινη πρόσοψη θα παρέχουν μια μέρα έως και 1.000 θέσεις εργασίας.

Μόναχο: Το ακίνητο στο σιδηροδρομικό σταθμό κοστίζει 185 εκατομμύρια ευρώ

Το 2021, ο πάροχος επενδύσεων Axa IM Alts αγόρασε αυτή τη γωνιά του Μονάχου από τη Mondis Immobilien GmbH έναντι 185 εκατομμυρίων ευρώ.

Μαζί με την Accumulata του Μονάχου, την κατασκευάστρια εταιρεία του έργου, πρόκειται να κατασκευαστεί ένα υβριδικό κτίριο γραφείων από ξύλο με 14.400 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας.


Παρεμπιπτόντως, το ισόγειο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικές ομάδες-στόχους: Οι κατασκευαστές το ονομάζουν αυτό “κοινωνική βιωσιμότητα”. Η χρήση του καινοτόμου κτιρίου γραφείων προγραμματίζεται για το 2025.

Εσωτερική αυλή και πράσινη οροφή

Η αρχιτεκτονική, που σχεδιάστηκε από το γραφείο Wilmotte & Associes στο Παρίσι, προβλέπει μια φιλική και ακανόνιστα δομημένη πράσινη πρόσοψη στο Bahnhofsviertel. Η εσωτερική αυλή και η οροφή θα γεμίσουν επίσης πράσινο.

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην πρόσοψη της οροφής θα παρέχει επίσης ηλεκτρική ενέργεια.

Οι κατασκευαστές έχουν δεσμευτεί να κατασκευάσουν κτίρια “για τις ανάγκες του αύριο” που θα ωφελήσουν την κοινωνία: Στην Goethestraße, τα υλικά που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα. Όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την ενεργειακή απόδοση, επιδιώκονται τα υψηλότερα πρότυπα.

grland.info

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ