2022-05-18 08:20:55
Φωτογραφία για 20 Σύγχρονες κουζίνες με επένδυση τοίχων με διακοσμητικά τούβλα



Παρά το ότι πρόκειται για ένα κατ΄εξοχήν στοιχείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής τα τελευταία χρόνια τα τούβλα ως επένδυση εσωτερικών τοίχων έχουν ...εισβάλει δυναμικά στον χώρο του σύγχρονου interior design και χρησιμοποιούνται πλέον ακόμη και στην εσωτερική διαμόρφωση και διακόσμηση χώρων ιδιαίτερα μοντέρνας αισθητικής. 

Ειδικά η εσωτερική επένδυση με διακοσμητικά τούβλα ολόκληρων τοίχων ή μικρότερων σημείων  στον χώρο της κουζίνας είναι μια τάση δανεισμένη από το Σκανδιναβικό ύφος, όπου τα εμφανή τούβλα της τοιχοποιίας είναι ένα πολύ συνηθισμένο στοιχείο, ειδικά σε παλιά σπίτια - διαμερίσματα. 

Το συγκεκριμένο στυλ τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλές για την διαμόρφωση του χώρου της κουζίνας όχι μόνο σε Σκανδιναβικό αλλά και Idustrial, Boho ή ιδιαίτερα μοντέρνο ύφος, με πιο συνηθισμένη επιλογή την προσθήκη διακοσμητικών τούβλων σε κάποια σημεία των τοίχων ή την χρήση ειδικών πάνελς με όψη τούβλου.   


Η χρήση τούβλων σαν εσωτερική επένδυση τοίχων προσφέρεται πρωτίστως για τοίχους σε κουζίνες μεγάλων διαστάσεων, όπου η χρήση συμβατικών πλακιδίων δεν είναι τόσο καλαίσθητη, ενώ η απουσία επένδυσης στους κεντρικούς τοίχους της κουζίνας είναι μια επιλογή όχι ιδιαίτερα λειτουργική. 

Η επιλεκτική χρήση τούβλου όχι σε ολόκληρους τοίχους αλλά σε επιλεγμένα σημεία πχ πάνω από τον πάγκο της κουζίνας, αντί για πλακάκι, είναι η πιο δημοφιλής επιλογή και αισθητικά μπορεί να προσαρμοστεί ανεξάρτητα από το γενικό διακοσμητικό ύφος της κουζίνας.  

Σε φυσικά τούβλα κάθε μορφής τοποθετημένα σε τέτοια σημεία της κουζίνας συνήθως μετά την τοποθέτησή τους χρησιμοποιούνται ειδικά βερνίκια - αδιαφανή υλικά επίστρωσης που αδιαβροχοποιούν πλήρως τα τούβλα και κάνουν τον καθαρισμό τους εξίσου εύκολο με των συμβατικών πλακιδίων κουζίνας. 

Ο συνδυασμός τούβλων σε ζεστές φυσικές αποχρώσεις με μαύρο σε κάποια άλλα στοιχεία της κουζίνας όπως πχ ντουλάπια, πάγκος κλπ είναι η κατ΄εξοχήν ...λατρεμένη επιλογή του μοντέρνου Idustrial ύφους και δημιουργεί ένα πραγματικά πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα.   

Η συνδυασμός τούβλων σαν επένδυση τοίχου με το υλικό - απόχρωση του δαπέδου της κουζίνας επίσης είναι ένα στοιχείο με ιδιαίτερης αισθητικής αποτέλεσμα.  

Σε ρουστίκ ή αντικέ κουζίνες που κυριαρχεί το λευκό το κοντράστ με χρήση σκούρου τούβλου είναι από τις πιο καλαίσθητες επιλογές. 

Αντίθετα με τις παλαιότερες τάσεις στην διαμόρφωση της κουζίνας η όψη τούβλου συνδυάζεται πλέον όχι μόνο με παραδοσιακής αισθητικής αλλά και κάθε είδους σύγχρονα στοιχεία και υλικά όπως ξύλο, μάρμαρο, γρανίτης κλπ

Το αισθητικό αποτέλεσμα διαφοροποιείται σημαντικά ανά περίπτωση ανάλογα με την απόχρωση των τούβλων αλλά εκείνη του αρμού όπως βεβαίως και με τα χρώματα που γενικά επικρατούν στα υπόλοιπα στοιχεία της κουζίνας. 

Το βάθος και η τρισδιάστατη ανάγλυφη υφή των τούβλων, σε σχέση με τα εντελώς επίπεδα συμβατικά πλακάκια, αναδεικνύονται εξαιρετικά αν στα σημεία που θα τοποθετηθούν υπάρχει κρυφός φωτισμός προσανατολισμένος πάνω στην επιφάνεια των τούβλων. 

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων επένδυσης εσωτερικών τοίχων, ειδικά σε ήδη διαμορφωμένα και όχι υπό κατασκευή σπίτια, δεν χρησιμοποιούνται φυσικά τούβλα αλλά πάνελς τοίχου κατασκευασμένα κυρίως από EPS (διογκωμένη πολυστερίνη). 

Τα πάνελς αυτά που διατίθενται στην αγορά σε ποικιλία αποχρώσεων και σχεδίων απομίμησης τούβλου τοποθετούνται ακόμη και πάνω από ήδη υπάρχοντα πλακάκια, είναι ελαφριά, αδιάβροχα, καθαρίζονται εύκολα ενώ και το συνολικό κόστος τοποθέτησής τους είναι σαφώς μικρότερο από εκείνο των φυσικών διακοσμητικών τούβλων. 

Μια επιλογή για τους τοίχους της κουζίνας που δημιουργεί ένα ανάλογο αισθητικό αποτέλεσμα και με μεγαλύτερη ποικιλία στην επιλογή αποχρώσεων είναι και τα παραλληλόγραμμα συμβατικά πλακάκια, αν τοποθετηθούν με τον κατάλληλο αρμό.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ