2022-05-23 13:33:32
Φωτογραφία για Ξανανοίγουν σταθμοί του μετρό στη Σανγκάη
Με προσανατολισμό προς το άνοιγμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων κινείται πλέον η Σανγκάη, καθώς η κινεζική μητρόπολη προχώρησε σήμερα στο άνοιγμα μικρού μέρους του δικτύου μετρό της, που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Το σύστημα μετρό της πόλης έχει συνολικό μήκος 800 χλμ. και το 2020 πραγματοποιούσε κατά μέσο όρο 7,7 εκατομμύρια δρομολόγια τη μέρα για 2,8 δισεκ. επιβάτες όλο το χρόνο, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Η συντριπτική πλειονότητα των σταθμών, οι οποίοι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και παραπάνω από δύο μήνες έχει προαναγγελθεί ότι θα ανοίγουν σταδιακά από την ερχόμενη βδομάδα μαζί με ζωτικούς κοινωνοικονομικούς τομείς, τη στιγμή που η Κίνα προσπαθεί να εξασφαλίσει μία ισορροπία ανάμεσα στην επιδημιολογική πολιτική της «μηδενικής ανοχής» και στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Η ημερομηνία ορόσημο που έχει δοθεί από την κινεζική κυβέρνηση για την άρση των πιο αυστηρών περιορισμών είναι η 1η Ιουνίου.


Βέβαια, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ το σκληρότατο lockdown των τελευταίων δύο μηνών, με τους περισσότερους πολίτες να υποχρεούνται να μείνουν σπίτι τους και να μην μετακινούνται οδικώς, με τα μέσα ή περπατώντας. Την ίδια στιγμή, όσοι μετακινούνται χρειάζεται να φέρουν μαζί τους συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως έντυπο μετακίνησης και αρνητικό αποτέλεσμα PCR 48 ωρών.

Συγκεκριμένα, από σήμερα επαναλειτουργούν τέσσερις από τους 20 κλειστούς σταθμούς του μετρό και 273 αστικά δρομολόγια λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Βέβαια, τα δρομολόγια των συρμών θα είναι αισθητά απομακρυσμένα χρονικά το ένα από το άλλο, με 20 λεπτά απόσταση και περιορισμένες ώρες λειτουργίας, ενώ η θερμοκρασία σώματος των επιβατών θα ελέγχεται από ειδικό προσωπικό.

Η Σανγκάη που κατέγραψε σήμερα λιγότερες από 700 περιπτώσεις Covid και μόνο στις περιοχές που έχουν τεθεί σε καραντίνα, σημειώνει υποχώρηση του ιού στην κοινότητα. Από την άλλη, ωστόσο, οι οικονομικές, κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα και δεν θα αφήσουν την πόλη αλώβητη.

efsyn.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ