2022-06-02 08:37:38
Φωτογραφία για Τα μαγευτικά ...λουλουδοχώραφα στο Hokkaido

 

To Hokkaido -το δεύτερο σε μέγεθος νησί της Ιαπωνίας- είναι παγκοσμίως φημισμένο εκτός των άλλων και για τις φάρμες καλλιέργειας λουλουδιών, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέτα για τους επισκέπτες της περιοχής. 

Σε πολλές μικρές πόλεις του νησιού χωράφια με  ανθοφόρα καλλωπιστικά εκτείνονται σε χιλιάδες τμ δημιουργώντας ένα μαγευτικό πολύχρωμο ...χαλί.

Ανάλογα με την εποχή η όψη των χωραφιών είναι διαφορετική, ενώ από τον Μάϊο έως τον Αύγουστο που τα περισσότερα είδη βρίσκονται σε ανθοφορία οι φάρμες αποκτούν πραγματικά την όψη ...πίνακα ζωγραφικής. 



Οι περισσότερες φάρμες είναι επισκέψιμες και συγκεντρώνουν καθημερινά πλήθος τουριστών που μπορούν να περιηγηθούν ανάμεσα στα λουλούδια περπατώντας, με ποδήλατο ή με ειδικά διαμορφωμένα τρακτέρ, να περιηγηθούν στα αποστακτήρια και χώρους συλλογής όπως και να αγοράσουν προϊόντα όπως αρώματα, αιθέραια έλαια, σαπούνια κλπ που παράγονται από τα λουλούδια. 

Τα χωράφια με τις λεβάντες, τους ήλιους, τις τουλίπες αλλά και αυτά με ενδημικά είδη της Ιαπωνίας είναι από τα πιο εντυπωσιακά, ενώ ο τρόπος φύτευσης των λουλουδιών ειδικά στους λόφους σε παράλληλες γραμμές και η πανδαισία χρωμάτων δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα. 

soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ