2022-06-02 18:57:59
Φωτογραφία για Εισιτήριο 9 Ευρώ:  Ευκαιρία για ταξίδια σε όλη τη Γερμανία
Περίπου επτά εκατομμύρια εισιτήρια έχουν ήδη πουληθεί

Από τις αρχές Ιουνίου οι Γερμανοί μπορούν να ταξιδεύουν με τρένο με εννέα ευρώ το μήνα. Ένα πείραμα μεγάλης κλίμακας με ερωτηματικά.

Είναι μια σημαντική επιτόπια δοκιμή, ίσως η μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας όσον αφορά την πολιτική μεταφορών: Δεδομένων των υψηλών τιμών των καυσίμων στα βενζινάδικα, μπορούν οι άνθρωποι στη Γερμανία να ενθαρρυνθούν να μεταβούν στο τρένο; Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πλήρωσε 2,5 δισ. ευρώ για το μηνιαίο εισιτήριο των 9 ευρώ, το οποίο ισχύει σε όλες τις ενώσεις μεταφορών και στις περιφερειακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Με άλλα λόγια, ο κόσμος μπορεί να ταξιδέψει σε όλη τη χώρα για τρεις μήνες με 27 ευρώ. Αν έχεις χρόνο και υπομονή.

Επειδή το εισιτήριο δεν ισχύει για γρήγορα τρένα μεγάλων αποστάσεων όπως το ICE. Ωστόσο, θεωρητικά, οι πελάτες των τρένων μπορούν να ταξιδέψουν σε ολόκληρη τη χώρα με περιφερειακά τρένα σε τιμή ευκαιρίας. Για σύγκριση: Ένα μόνο ταξίδι από το Βερολίνο στο Αμβούργο, που έγινε κράτηση αυτήν την Τετάρτη, κοστίζει περίπου 40 ευρώ. Ωστόσο, στο τρένο εξπρές ICE.


Περίπου επτά εκατομμύρια εισιτήρια έχουν ήδη πουληθεί

Η δράση είναι μέρος του πακέτου ανακούφισης της κυβέρνησης για τους πολίτες, οι οποίοι αισθάνονται όλο και περισσότερο τις συνέπειες της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία στο πορτοφόλι τους, ειδικά στα βενζινάδικα. Η ζήτηση είναι υψηλή, επιβεβαιώνει ο Peter Cornelius από την ένωση επιβατών Pro Bahn στο Βερολίνο.

Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε κράτηση είναι μέσω smartphone: το εισιτήριο των 9 ευρώ για το τρένο

Σε συνέντευξή του στη DW, λέει: «Φαίνεται ότι υπάρχουν επτά εκατομμύρια εισιτήρια σε όλη τη Γερμανία που έχουν ήδη αγοραστεί. Και αν προσθέσετε τους ανθρώπους που έχουν ήδη συνδρομητική κάρτα και το κόστος τους μειωμένο στα εννέα ευρώ, τότε θα πάρετε 30 εκατομμύρια. Οι πελάτες εισιτηρίων. Το αν θα το χρησιμοποιήσουν όλοι αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα."

Κορνήλιος: «Το εισιτήριο χρησιμοποιείται κυρίως για τουρισμό»

Και επίσης τι πραγματικά συμβαίνει στα τρένα. Πολλοί χρήστες των σιδηροδρόμων ήδη διαμαρτύρονται για γεμάτα τρένα και καθυστερήσεις, ειδικά στις περιφερειακές μεταφορές. Ωστόσο, η προσφορά δεν θα επεκταθεί μόνο και μόνο επειδή το φθηνό εισιτήριο είναι πλέον διαθέσιμο.

Peter Cornelius από την ένωση επιβατών «Pro Bahn» στο Βερολίνο

Ο Peter Cornelius φοβάται ότι το εισιτήριο σε τιμές ντάμπινγκ θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο από ανθρώπους που οι πολιτικοί πραγματικά δεν ήθελαν να προσεγγίσουν εξαρχής: «Η εντύπωσή μου είναι ότι έως και το 80 τοις εκατό του εισιτηρίου των 9 ευρώ χρησιμοποιείται ως μια τουριστική προσφορά Αλλά στην πραγματικότητα, ακριβώς όπως η έκπτωση καυσίμων για τους οδηγούς αυτοκινήτων , είχε σκοπό να δώσει έκπτωση στους επιβάτες που ταξιδεύουν με τρένο καθημερινά."

Ο Cornelius δεν είναι ο μόνος που φοβάται ότι η καμπάνια θα μπορούσε να έχει αρνητική πτυχή, ειδικά για τους μετακινούμενους: «Αν βιαστείς να δουλέψεις σαν να είσαι σε κονσέρβα με σαρδέλες, σίγουρα δεν είσαι και τόσο ευχαριστημένος με αυτό ." Και μετά το τέλος της εκστρατείας τον Σεπτέμβριο, οδηγεί ξανά το αυτοκίνητο, παρά τις υψηλές τιμές της βενζίνης.

Η δράση ξεκινά αθόρυβα

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου, την πρώτη μέρα που ισχύει το εισιτήριο, τα πράγματα ξεκίνησαν χαλαρά στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γερμανίας. Στο Αμβούργο, τη Νυρεμβέργη, τη Δρέσδη και το Μόναχο, οι εταιρείες μεταφορών ανέφεραν κανονική λειτουργία και η εκστρατεία ξεκίνησε επίσης χωρίς χάος στο Βερολίνο και την Ερφούρτη.

Η Deutsche Bahn έκανε λόγο για ήρεμη κυκλοφοριακή κατάσταση. "Τα τρένα ήταν καλά γεμάτα, αλλά βρήκες θέση παντού. Αλλά έτσι θα έπρεπε να είναι", δήλωσε η υπουργός υποδομής της Σαξονίας-Άνχαλτ, Lydia Hüskens (FDP) στον κεντρικό σταθμό του Μαγδεβούργου.

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ 9 ΕΥΡΩ

Το Μέλανα Δρυμό

Μια ασυναγώνιστη συμφωνία: Αυτόν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όλα τα περιφερειακά τρένα, τα περιφερειακά τρένα express, τα τρένα του μετρό, τα λεωφορεία και τα τραμ στη Γερμανία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μόλις εννέα ευρώ το μήνα. Μια τέλεια ευκαιρία για ένα ταξίδι στο Μέλανα Δρυμό στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Αλλά ούτως ή άλλως, όλοι οι εμπλεκόμενοι περιμένουν το πρώτο πραγματικό τεστ αντοχής για τη φθηνή καμπάνια το επόμενο Σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής. Προς το παρόν, ωστόσο, ο επίτροπος σιδηροδρόμων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Michael Theurer, είναι γεμάτος αισιοδοξία: «Νομίζω ότι θα είναι ένα πραγματικό χτύπημα», δήλωσε ο πολιτικός του FDP στο Βερολίνο κατά την έναρξη της εκστρατείας.

Και ο Peter Cornelius από την Pro Bahn μπορεί να δει μόνο θετικά πράγματα για το εισιτήριο των 9 ευρώ: «Το γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να κάνουν το εισιτήριο δυνατό είναι ένα ακραίο βήμα. Όλοι θα είχαν αρνηθεί ότι πριν από αυτό ήταν δυνατόν."

Και όμως παραμένουν ορισμένα ακατανόητα: οι ήδη εκτεταμένες κατασκευαστικές εργασίες στον σιδηρόδρομο θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε χάος. Ο Κορνήλιος λέει: "Φυσικά υπάρχουν και πολλά εργοτάξια που θα στηθούν το καλοκαίρι και που είχαν ήδη προγραμματιστεί πριν καν συζητηθεί το εισιτήριο. Και ούτε αυτό μπορεί να αναβληθεί."

Υψηλότερες τιμές από Σεπτέμβριο;

Και η Ένωση Γερμανικών Εταιρειών Μεταφορών (VDV), στην οποία είναι οργανωμένοι οι πολλοί ιδιωτικοί πάροχοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο, δεν πιστεύει ότι οι πολίτες θα στραφούν σε λεωφορεία και τρένα μακροπρόθεσμα από τον Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Ingo Wortmann, δήλωσε στο δίκτυο σύνταξης της Γερμανίας: "Βλέπω το εισιτήριο θετικό. Δεν έχω όμως μεγάλες προσδοκίες ότι θα οδηγήσει σε μια τεράστια αλλαγή".

Ο Wortmann προειδοποίησε για υψηλότερες τιμές μετά τους τρεις μήνες κατά τους οποίους ισχύει το εισιτήριο, επειδή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρνείται να αποζημιώσει για την αύξηση των τιμών των καυσίμων. Οι μεταφορικές εταιρείες θα δέχονταν πιέσεις και οι χρήστες θα έπρεπε να επωμιστούν το κόστος. Μένει να δούμε αν το εισιτήριο των 9 ευρώ θα είναι κάτι παραπάνω από μια αστραπή.

dw.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ