2022-06-05 22:26:31
Φωτογραφία για Ο εκτροχιασμός τρένου Bullet στη Κίνα, φέρνει μνήμες από το δυστύχημα  του 2011
Η Κίνα μπορεί να υπερηφανεύεται για το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας (bullet) στον κόσμο. Ωστόσο, το σχολαστικά συγκροτημένο σιδηροδρομικό δίκτυο δεν είναι ανίκητο έναντι ατυχημάτων.

Το Σάββατο, ένα τρένο υψηλής ταχύτητας «D2809» εκτροχιάστηκε στη νότια Κίνα, σκοτώνοντας τον οδηγό και τραυματίζοντας άλλους οκτώ, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV .

Σύμφωνα με την έκθεση, το τρένο εκτροχιάστηκε στις 10:30 π.μ. αφού συνάντησε συντρίμμια από κατολίσθηση λάσπης που εισέβαλε στη σιδηροδρομική γραμμή καθώς πλησίαζε την κομητεία Rongjiang στην επαρχία Guizhou.

Το τρένο ήταν υψηλής ταχύτητας CRH2A Harmony. Υπήρχαν οκτώ βαγόνια, με συνολική χωρητικότητα επιβατών 613. Το τρένο συνήθως αναχωρεί από τον βόρειο σταθμό Guiyang γύρω στις 9 π.μ. και φτάνει στο Guangzhou South Station στις 2:34 μ.μ., σύμφωνα με τους Global Times.

Μια σύγκρουση μεταξύ δύο τρένων το 2011 έξω από τη νότια πόλη Wenzhou άφησε πίσω του τουλάχιστον 40 ανθρώπους νεκρούς και προκάλεσε δημόσια αναταραχή για μια προφανή προσπάθεια κάλυψης της έκτασης της ζημιάς.

eurasiantimes.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ