2022-06-10 08:25:11
Φωτογραφία για Το drone στον Άρη κατέγραψε την πτήση ρεκόρ που πραγματοποίησε

 



Τον περασμένο Απρίλιο το Ingenuity, το drone που έχει στείλει η NASA στον Άρη, πραγματοποίησε την 25η του πτήση στην οποία έκανε ρεκόρ απόσταση πετώντας για περισσότερα από 700 μέτρα από την βάση του. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τις εικόνες που κατέγραφε το drone στην 25η πτήση του στον Κόκκινο Πλανήτη.

Ετσι οι φίλοι του Διαστήματος έχουν την ευκαιρία να δουν τον Άρη μέσα από τα μάτια του drone γεγονός εξαιρετικά ενδιαφέρον αφού μέχρι σήμερα όλες οι εικόνες που έχουμε στη διάθεση μας από τον πλανήτη είναι είτε καταγεγραμμένες από την επιφάνεια του από τα διάφορα ρόβερ που τον εξερευνούν είτε από πολύ ψηλά από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από αυτόν. 



NASA JET PROPULSION LABORATORY

NASA’s Ingenuity Mars Helicopter Captures Record Flight

To Ingenuity έφθασε στον Άρη τον Φεβρουάριο του 2021 τοποθετημένο πάνω στο πιο προηγμένο ρομπότ εξερεύνησης που έχουμε στείλει μέχρι σήμερα στον πλανήτη, το Perseverane της NASA. Το Ingenuity έγινε το πρώτο drone που στέλνουμε σε κάποιο άλλο πλανήτη. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία είχε κάνει γνωστό ότι το μέρος της αποστολής που αφορούσε το drone θα ήταν απόλυτα πετυχημένο ακόμη και αν το ιπτάμενο όχημα σηκωνόταν απλά για λίγα δευτερόλεπτα από το αρειανό έδαφος και δεν κατάφερνε να κάνει τίποτε άλλο στην συνέχεια.

Αν όλα πήγαιναν καλά και το drone κατάφερνε αρχικά να επιβιώσει στις ακραίες συνθήκες του Άρη και στη συνέχεια να πετάξει θα πραγματοποιούσε πέντε συνολικά σύντομες πτήσεις. Η πρώτη πτήση του drone πραγματοποιήθηκε πριν από 12 μήνες και έχοντας ξεπεράσει κάθε προσδοκία έφθασε πλέον τις 25 πτήσεις και τίποτε δεν δείχνει ότι θα σταματήσει αφού όχι μόνο συνεχίζει να πετά αλλά κάθε φορά καταγράφει νέα ρεκόρ στην απόσταση και τον χρόνο των πτήσεων του. 



Το drone καταγράφει κοντινές στην επιφάνεια εικόνες του Άρη αλλά από ψηλά προσφέροντας στους επιστήμονες μια οπτική του Κόκκινου Πλανήτη που δεν είχαν μέχρι σήμερα στη διάθεση τους γεγονός που τους βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα το αρειανό περιβάλλον. Παράλληλα το drone παρατηρεί διάφορα σημεία της επιφάνειας του Άρη που μπορεί ενδεχομένως να πάει για εξερεύνηση το Perseverance ώστε να γωνρίζουν οι επιτελείς της αποστολής τι θα συναντήσει το ρόβερ εκεί και να προετοιμαστούν αναλόγως.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ