2022-06-29 14:15:04
Φωτογραφία για Aνοίγουν τις πύλες του παλατιού αποκλειστικά στο OPEN. Όλες οι λεπτομέρειες...
«ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΙΓΧΑΜ» ανοίγουν τις πύλες του παλατιού, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20.00 στο OPEN και αποκαλύπτουν τα καλά κρυμμένα μυστικά του. Ποιες ήταν οι σχέσεις της Βασίλισσας με τους Πρωθυπουργούς της, πώς ήταν ο γάμος της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο, τι συνέπειες είχε η συνέντευξη της Νταϊάνα και πώς το παλάτι αναγκάστηκε να καλύψει σκάνδαλα δεκαετιών;

Η σειρά ντοκιμαντέρ είναι το αποκορύφωμα μιας δεκαοχτάμηνης έρευνας, η οποία εξερευνά τις πιο συναρπαστικές περιόδους της βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. 

Με πρόσβαση στο Εθνικό Αρχείο του Λονδίνου, στα Αρχεία Τσώρτσιλ και όχι μόνο, δημοσιοποιείται για πρώτη φορά ακυκλοφόρητο υλικό, το οποίο περιλαμβάνει πλάνα και φωτογραφίες καθώς και πρόσφατα αποχαρακτηρισμένο αρχειακό υλικό, όπως προσωπικά γράμματα και σελίδες του ημερολογίου της Βασίλισσας, που φέρνουν στο φως συγκλονιστικές ιστορίες σχετικά με τη βασιλική οικογένεια. Περιλαμβάνονται αποκλειστικές συνεντεύξεις ειδικών σε θέματα της βασιλικής ιστορίας, δημοσιογράφων και ιστορικών, οι οποίοι καταρρίπτουν φήμες με αδιάσειστες αποδείξεις.


 

Το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 20:00 θα δούμε ποιες ήταν οι πραγματικές σχέσεις μεταξύ της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ και των Πρωθυπουργών της χώρας. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, έως τώρα η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ έχει ζητήσει από 14 Πρωθυπουργούς να σχηματίσουν κυβέρνηση στο όνομά της. Ως συνταγματική μονάρχης η Βασίλισσα δεν κατέχει καμία πολιτική εξουσία. Έχει όμως το δικαίωμα να συμβουλεύει, να καθοδηγεί και να προειδοποιεί τους Πρωθυπουργούς της, κάτι που δεν ήταν πάντα εύκολο.

 

Από τον αυταρχικό Τσώρτσιλ μέχρι τον χαλαρό Ουίλσον και την αυστηρή Θάτσερ, το επεισόδιο αυτό εξετάζει αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και μαρτυρίες που περιγράφουν τις ιδιαίτερες διαδρομές της εξουσίας ανάμεσα στους Πρωθυπουργούς και το παλάτι, αλλά και τις πραγματικές σχέσεις μεταξύ τους.

 

Την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 20.00 αποκαλύπτεται όλο το παρασκήνιο του γάμου της Βασίλισσας με τον Πρίγκιπα Φίλιππο. Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ υπήρξε μια σταθερή αξία μετά τον μεγάλο πόλεμο. Κεντρικός παράγοντας στην επιτυχία της ήταν ο γάμος της με τον Δούκα του Εδιμβούργου, Πρίγκιπα Φίλιππο.

 

Για πρώτη φορά, έγγραφα και επιστολές μετά από άρση απορρήτου, αλλά και προσωπικές μαρτυρίες ρίχνουν φως στις πιέσεις που είχε δεχτεί η Βασίλισσα και ο σύζυγός της, αλλά και τα διλήμματα στην προσπάθειά τους να κρατήσουν τον γάμο τους δυνατό.

Από τον εξαναγκασμό του Φιλίππου να παραιτηθεί από το όνειρό του να γίνει πιλότος, έως τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο Κάρολος στο σχολείο, το επεισόδιο θέτει το ερώτημα πόσα ήταν διατεθειμένη να θυσιάσει η Βασίλισσα για να ισορροπήσει ανάμεσα στους διαφορετικούς ρόλους που απαιτούσαν το στέμμα και η οικογένεια.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ