2022-07-07 11:10:03
Φωτογραφία για Δυσκοιλιότητα στις διακοπές: Πώς θα την αποφύγετε
Πολλοί από εμάς έχουμε προβλήματα δυσκοιλιότητας όταν αλλάζουμε περιβάλλον. 

Και στις διακοπές, δεν αλλάζουμε μόνο περιβάλλον.

Διακόπτουμε την καθημερινή μας ρουτίνα, αγχωνόμαστε για το ταξίδι, αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες κι όλα αυτά μπορεί να μας προκαλέσουν φούσκωμα και τυμπανισμό.

Δείτε μερικούς απλούς κανόνες, που αν τους ακολουθήσετε, θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα στις διακοπές σας.

Σωστή διατροφή

Οι διακοπές είναι ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, αλλά προσπαθήστε να ακολουθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο την κανονική σας διατροφή και να αποφύγετε τις υπερβολές.

Καλό είναι να καταναλώνετε άφθονες φυτικές ίνες, φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Πίνετε άφθονο νερό

Τα κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα, είναι συνήθως κομμάτι των διακοπών. Το αλκοόλ όμως, μπορεί να καταστρέψει τη διαδικασία της πέψης. Φροντίστε να πίνετε και άφθονο νερό. Ένα ποτήρι νερό μετά από κάθε αλκοολούχο ποτό που καταναλώνετε, θα βοηθήσει. Μένοντας ενυδατωμένοι, βοηθάτε το γαστρεντερικό σας σύστημα να λειτουργεί καλύτερα.


Μείνετε δραστήριοι

Η άσκηση, βοηθάει τη λειτουργία του εντέρου. Φροντίστε λοιπόν παρόλο που βρίσκεστε σε διακοπές να μην κάθεστε όλη μέρα. Δε χρειάζεται να πάτε για τρέξιμο, αλλά μπορείτε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε με την κολύμβηση, τη γιόγκα στην παραλία ή να πάτε μια βόλτα με το ποδήλατο.

Κάντε κάτι που κάνετε κάθε μέρα

Μπορεί αυτό να είναι μια κούπα καφέ ή μια κούπα με ζεστό νερό και λεμόνι.

Εισπνοή, εκπνοή

Αν αγχώνεστε να είστε στην ώρα σας για να μην χάσετε το πλοίο, ή σας απασχολούν άλλα θέματα, όλα αυτά μπορεί να παγώσουν το πεπτικό σας σύστημα . Φροντίστε λοιπόν να είστε ήρεμοι.

Κάντε κάθε μέρα κάτι που σας ηρεμεί, σας χαλαρώνει, σας αδειάζει το μυαλό από σκοτούρες. Άλλωστε, αυτό είναι διακοπές!

themaygeias.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ