2022-07-08 00:06:40
Φωτογραφία για FT: Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο αντικαταστάτης του Τζόνσον - Οι πιθανότερο διάδοχοι
Το Συντηρητικό κόμμα της Βρετανίας σκοπεύει να επιλέξει τον νέο ηγέτη του και κατά συνέπεια τον νέο πρωθυπουργό της χώρας στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανέφερε απόψε η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη βουλευτές που έχουν γνώση αυτού του σχεδίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει από την πλευρά του να παραμείνει μέλος του κοινοβουλίου μετά την παραίτησή του, σύμφωνα με έναν στενό συνεργάτη του. "Χαίρομαι που ακούω ότι το αφεντικό θα συνεχίσει ως βουλευτής", έγραψε στο Twitter ο Τζέιμς Ντάντριτζ.

Νωρίτερα σήμερα ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το αξίωμα, αλλά θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να εκλεγεί ο διάδοχός 

Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος έπειτα από το μπαράζ αποχωρήσεων στο υπουργικό του συμβούλιο και οι στοιχηματικές εταιρείες ετοιμάζονται για την κούρσα της διαδοχής του.

Ο Τζόνσον θα παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός έως ότου διοριστεί νέος ηγέτης του κόμματος, ενώ το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας διαδοχής του θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, οι αποδόσεις στους στοιχηματικούς ιστότοπους  προσφέρουν ήδη ενδείξεις για το τι θα συμβεί στη συνέχεια.


Οι επικρατέστεροι διάδοχοι

Ο Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, που εκτιμάται ότι ανταποκρίθηκε επαρκώς αναφορικά με τη βρετανική απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είναι το φαβορί για να διαδεχθεί τον Τζόνσον σύμφωνα με τη Sky Bet, η οποία του δίνει απόδοση 2/1 για να είναι ο επόμενος ηγέτης των Τόρις.

Ο Ρίσι Σούνακ είναι ο δεύτερος πιο πιθανός υποψήφιος της πλατφόρμας μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Άλλοι ιστότοποι δίνουν μικρότερες αποδόσεις πάντως για τον Γουάλας, όπως το 6/1 του 888 Sport, σύμφωνα με τον Oddschecker.

Η υπουργός Εμπορίου Πένι Μορντό, που θεωρείται ότι έχει ισχυρά διαπιστευτήρια στο κόμμα λόγω της στάσης της υπέρ του Brexit, αλλά και ηγετικές ιδιότητες, είναι το τρίτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Τζόνσον με απόδοση 7/1 στο Sky.

Η υπουργός Εξωτερικών Λις Τρας και ο πρώην υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ  συμπληρώνουν την πεντάδα των πέντε κορυφαίων υποψηφίων της Sky Bet.

Στα αουτσάιντερ για τη θέση περιλαμβάνονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντομινίκ Ράαμπ και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, με απόδοση 14/1 και οι δύο.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι και το στέλεχος των Τόρις Τομ Τούγκεντχατ  λαμβάνονται επίσης υπόψη, αλλά με ακόμα μικρότερες πιθανότητες.

Τέλος, παρά τις αυξανόμενες εικασίες για γενικές εκλογές φέτος, οι στοιχηματικές εκτιμούν ότι αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί το 2023 ή και αργότερα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ