2022-07-10 23:53:51
Φωτογραφία για Κήποι με Λεβάντες

Χρώμα και άρωμα με ένα ξηρόφυτο απόλυτα ταιριαστό με το Μεσογειακό τοπίο και κλίμα, ιδανικό για άνυδρους και μειωμένης φροντίδας κήπους. 

Η Λεβάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βασικό φυτό σε διαμορφώσεις μικρών αλλά και μεγάλων εξωτερικών χώρων με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να δημιουργήσει εύκολα ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της Λεβάντας εκτός του χρώματος, της μυρωδιάς και τις ελάχιστες φροντίδες που απαιτεί είναι και το γεγονός ότι παραμένει πράσινη όλες τις εποχές του χρόνου. 

Αρκετές από είη Λεβάντας διαμόρφωσης τοπίου, που καλλιεργούνται για καθαρά κωλλωπιστικούς λόγους, δεν διαθέτουν άρωμα. Είναι κάτι που αρκετοί δεν γνωρίζουν, γι΄αυτό και αν αγοράσετε τα φυτά σε εποχή που δεν βρίσκονται σε ανθοφορία, αν σας ενδιαφέρει το άρωμα, ζητείστε τις κατάλληλες ποικιλίες. 


Ασφαλώς και στον ίδιο χώρο μπορούν και να συνδυαστούν διαφορετικές ποικιλίες Λεβάντας, που διαφέρουν όχι μόνο στον βαθμό του αρώματος αλλά και στην όψη φυλλώματος - λουλουδιών. 

Η όψη ενός κήπου με Λεβάντες διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή αλλά και την πάροδο των χρόνων, όσο τα φυτά αναπτύσσονται και καλύπτουν πλήρως το έδαφος. 

Ανάλογα με τον τρόπο που θα κλαδευτεί και τον βαθμό ανάπτυξης που θα "επιτρέψετε" σε κάθε φυτό η Λεβάντα είναι κατάλληλη για μαζικές φυτεύσεις σε κάθε σημείο ενός κήπου.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φυτό μπορντούρας σε χαμηλά ή ψηλότερα παρτέρια, σε διαδρόμους, σε σημεία κάτω από δέντρα κλπ 

ΕΔΩ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές φροντίδας για την λεβάντα

Μπορεί να συνδυαστεί τόσο με άλλα πράσινα ξηρόφυτα είδη και βότανα όπως πχ δεντρολίβανο, καλλωπιστικούς πράσινους θάμνους αλλά και ανθοφόρα.

Δύο είδη ιδιαίτερα ταιριαστά αισθητικά με την Λεβάντα  και που επίσης παραμένουν πράσινα όλες τις εποχές είναι τα Γεράνια και οι χαμηλές Τριανταφυλλιές.  
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ