2022-07-11 16:30:06
Φωτογραφία για Η μεταβίβαση θα γίνει σε δύο στάδια. Η επόμενη μέρα του ALPHA...
Όλα δείχνουν πως το σχήμα της United Media / BC Partners βρήκε τον δρόμο για την ελεύθερη τηλεόραση. O ιδρυτής της εταιρείας Dragan Solak από την πρώτη στιγμή που απέκτησε τον έλεγχο της Nova θέλησε να μπει στην ελεύθερη τηλεόραση. 

Συνάντησε τη θεσμική αντίδραση της κυβέρνησης, που θέσπισε τη σοβιετικού τύπου απαγόρευση μη εισόδου των φορέων συνδρομητικής τηλεόρασης στην ελεύθερη TV.

Η United Media / BC Partners δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεσή της αλλά και την ενόχλησή της για την απαγόρευση αυτή, εξ ου και προσέφυγε στην Κομισιόν, όπως αποκάλυψε η στήλη. Η έρευνα αυτή είναι σε εξέλιξη και οι εκπρόσωποί της έχουν ήδη θέσει ερωτήσεις στις εταιρείες του κλάδου. 

Μετά την απαγόρευση αυτή, ο Dragan Solak κινήθηκε διαφορετικά, προσεγγίζοντας αρχικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να παραμείνει ο Ολυμπιακός στη Nova αλλά και τον Όμιλο Βαρδινογιάννη.

 Ήταν ήδη γνωστό πως η απόκτηση του Alpha ήταν μια επενδυτική επιλογή που δεν θα έφερνε το πολυπόθητο αποτέλεσμα, ενώ η απόφαση για την ένταξη της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση στη Motor Oil επιβάρυνε τα αποτελέσματα του μεγάλου ομίλου, καθώς ο σταθμός είναι ζημιογόνος.


Η προσέγγιση με τον Alpha, όπως αποκάλυψε η στήλη, ξεκίνησε από την προοπτική φιλοξενίας της Nova στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού και από τη συνεργασία στον τομέα των τηλεοπτικών παραγωγών. Επιβεβαιώθηκε με τη συμφωνία μετάδοσης των αγώνων της Εθνικής από τον Alpha και ταυτόχρονα από τη Nova, με την προσφορά αγώνων του Nations League –τα δικαιώματα της διοργάνωσης έχει η United Media– από τον ελεύθερο σταθμό.

Η μεταβίβαση θα γίνει σε δύο στάδια. Το 50% πέρασε ήδη στην Primos Media Sarl και πρέπει να γίνει άμεσα ο έλεγχος από το ΕΣΡ. 

Όπως και στην περίπτωση του ΑΝΤΕΝΝΑ, με την είσοδο του MBC Group, το ΕΣΡ έδρασε άμεσα και ενέκρινε τη συμφωνία. Το ίδιο εκτιμάται πως θα συμβεί και στην περίπτωση του Alpha. 

Θα ακολουθήσει η πώληση του υπόλοιπου ποσοστού και η απόφαση της Κομισιόν επί της κυβερνητικής απαγόρευσης για τις επενδύσεις στην ελεύθερη TV από τις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης.

 Υπάρχει όμως μία ακόμη παράμετρος. Οι σχέσεις μεταξύ των μετόχων της United Media, που βρίσκονται σε ένταξη. Και οι δύο ισχυροί άνδρες του επενδυτικού σχήματος γοητεύονται από την ισχύ που δίνει η ελεύθερη τηλεόραση.

Πηγή:typologies

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ