2022-07-11 16:54:41
Φωτογραφία για Η CMA CGM εγκαινιάζει σιδηροδρομική υπηρεσία Ελλάδας-Σερβίας και συνδέει αναδυόμενους κόμβους.
Η CMA CGM, η παγκόσμια εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ναυτιλίας, πρόκειται να λανσάρει μια νέα διατροπική υπηρεσία από τις 11 Αυγούστου. Η υπηρεσία θα συνδέει το ελληνικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τη Νις στη Σερβία. Όπως φαίνεται, το κέντρο της υπηρεσίας στη Σερβία θα είναι το πρόσφατα εγκατεστημένο τερματικό MBOX. «Η σιδηροδρομική υπηρεσία Θεσσαλονίκης – MBOX Terminals ξεκινά σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι», σχολίασε στο LinkedIn Dejan Nikolic, Διευθύνων Σύμβουλος του τερματικού.

 Νίκος Παπατόλιος

Η νέα διατροπική λύση θα εξυπηρετεί «τη δυναμική βιομηχανική και εμπορική περιοχή του Niš που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σερβίας», δήλωσε η CMA CGM. Η γαλλική εταιρεία θα συνδέσει τους δύο προορισμούς με ένα εβδομαδιαίο μπλοκ τρένο που μεταφέρει 50 TEU ανά ταξίδι, με χρόνο διέλευσης δυόμισι ημέρες.

Επιπλέον, η Niš θα ανοίξει ακόμη περισσότερο στον κόσμο αφού συνδεθεί με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αφού, σύμφωνα με την CMA CGM, θα έχει πρόσβαση σε οκτώ θαλάσσιες υπηρεσίες. Ωστόσο, η σερβική πόλη έχει ήδη πρόσβαση στη θάλασσα, με το πρώτο της σιδηροδρομικό δρομολόγιο να φτάνει από το κροατικό λιμάνι της Ριέκα, το οποίο εξυπηρετείται επίσης από την COSCO.


Προβλεπόμενη εξέλιξη

Η σύνδεση του τερματικού σταθμού MBOX στη Νις με τις θαλάσσιες γραμμές και, συγκεκριμένα, τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και ενδεχομένως του Πειραιά στην Ελλάδα ήταν στα πρώτα σχέδια του Νίκολιτς, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η κατασκευή του τερματικού σταθμού. Σε συνέντευξή του στο RailFreight.com ένα χρόνο νωρίτερα, ο Νίκολιτς ανέφερε ότι «το τερματικό MBOX θέλει να προσφέρει μια νέα πύλη για νέους αερομεταφορείς ωκεανών στη σερβική και περιφερειακή αγορά».

«Εκτός από λιμάνια (Ριέκα και Μπαρ) και αερομεταφορείς με μακρά παράδοση στη Σερβία, αναμένουμε να συνδεθούμε και με τους αερομεταφορείς που προέρχονται από ελληνικά και τουρκικά λιμάνια. Ως εκ τούτου, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την αποκλειστική μας υπηρεσία μπλοκ τρένων από και προς τη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα», τόνισε ο Νίκολιτς. Η Θεσσαλονίκη απέχει 400 χιλιόμετρα από τη Νις, καθιστώντας το λιμάνι ιδανικό προορισμό για γρήγορες και υψηλής συχνότητας συνδέσεις.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ