2022-07-14 11:00:22
Φωτογραφία για Μητροπολίτης Μαυρβουνίου Ιωαννίκιος, Υποχρεωμένο το Κράτος να εξασφαλίζει τη θρησκευτική εκπαίδευση



Το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίζει το δικαίωμα στην θρησκευτική εκπαίδευση τόνισε ο Μητροπολίτης Μαυρβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος από την την Ιερά Μονή Τσέτνιε κατά την τέλεση της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του διακόνου κ. Blagoje Rajković, Πρύτανη του Θεολογικού Σεμιναρίου του Τσέτνιε.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν οι Επίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νοτιοκεντρικής Αμερικής κ. Κύριλλος και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αναφερόμενος στα σχόλια ορισμένων επιφανών μελών της κοινωνίας, ότι η θρησκευτική παιδεία είναι κάτι οπισθοδρομικό και ξεπερασμένο και ότι απειλεί την ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου, ο Μητροπολίτης υπενθύμισε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, καθώς και ότι στο στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η θρησκευτική εκπαίδευση διδάσκεται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Οι γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν θρησκευτικά έχουν αυτό το δικαίωμα και το κράτος είναι υποχρεωμένο να τους παρέχει αυτό το δικαίωμα, στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως πολίτες της χώρας τους

. Είναι δικαίωμα και των γονιών και των παιδιών, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει!”, αναφέρει και συμπλήρωσε ότι η πλειοψηφία του λαού στο Μαυροβούνιο είναι πιστοί, ανεξάρτητα από το αν ανήκει στην Ορθόδοξη, Ισλαμική ή Καθολική πίστη.

“Η πλειοψηφία του λαού είναι πιστοί και πρέπει να ανακοινώσουμε ότι αυτό το δικαίωμα δυστυχώς στερείται”, υπογράμμισε.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιος συνεχάρη το νέο πρεσβύτερο και του ευχήθηκε να έχει καλή διακονία.

ekklisiaonline.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ