2022-08-06 21:54:27
Φωτογραφία για Ευλογιά των πιθήκων: Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται ασθενής στη Λάρισα



Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στη μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται 40χρονος άνδρας που διαγνώστηκε θετικός στην ευλογιά των πιθήκων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο άνδρας πήγε την περασμένη Πέμπτη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου με εξανθήματα που παρέπεμπαν στη νόσο.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις για διαπιστώθηκε πως νοσεί από την ευλογιά των πιθήκων. Πιο αναλυτικά, άμεσα έγιναν οι κατάλληλες εξετάσεις στο εργαστήριο του Νοσοκομείου το οποίο διαθέτει αντιδραστήρια ώστε να μπορούν να εξετάζονται κατευθείαν τα δείγματα για την ευλογιά των πιθήκων.

Ο 40χρονος νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του τμήματος λοιμωδών, ενώ ο ίδιος δεν ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό. Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα στη Θεσσαλία που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς πριν ένα μήνα άλλος ένας άνδρας από την Μαγνησία είχε νοσηλευτεί στο ίδιο ίδρυμα.

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική σύμφωνα με το onlarissa.gr, ενώ το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων είχε νοσηλευτεί μόλις δέκα ημέρες και επέστρεψε στο σπίτι του.

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ