2022-08-15 08:42:53
Φωτογραφία για Οι Έλληνες δεν αφήνουν το κινητό από το χέρι ούτε στις διακοπές

 Οι συνήθειές μας αλλάζουν όσο η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μια νέα έρευνα μάλιστα αποκαλύπτει ότι ως Έλληνες δεν αφήνουμε κάτω το smartphone μας ούτε στις διακοπές. 





Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το YouGov, οι Έλληνες δεν ενοχλούνται από την χρήση της τεχνολογίας και ιδίως των κινητών στις διακοπές τους. Και αυτό διότι συμβαίνει το αντίθετο, διότι πιστεύουν ότι τα κινητά και τα tablet βελτιώνουν την ταξιδιωτική τους εμπειρία, καθώς τους κρατούν σε επαφή με τους φίλους τους και τα κοινωνικά δίκτυα. 

Τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι η πλειοψηφία δηλαδή το 59% των ερωτηθέντων δεν παρατάνε το κινητό τους στις διακοπές. Ένα ποσοστό 25% απαντά πως ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί με αυτήν την άποψη. Υπάρχει βέβαια και ένα σχετικά υψηλό ποσοστό της τάξης του 13%, το οποίο διαφωνεί ριζικά με αυτήν την άποψη.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες στην Ελλάδα σε ποσοστό 79% συμφωνούν πολύ με την άποψη ότι ένα τηλέφωνο ή ένα tablet μπορεί να βελτιώσει την ταξιδιωτική εμπειρία. Στο μεταξύ, ένα ποσοστό 17% δηλώνει ότι ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί με την παραπάνω άποψη, ενώ μόλις ένα 4% απαντά κάθετα ότι διαφωνεί με αυτήν τη στάση.

Διακοπές με κινητό και tablet



AD

AD

AD

AD

AD

“Έχοντας το τηλέφωνο/tablet μαζί μου, νιώθω ότι δεν θα χάσω τίποτα όσο λείπω” απαντά το 62% των πολιτών στην Ελλάδα. Επίσης, περίπου το 1/3 των Ελλήνων δηλώνει πως ούτε συμφωνεί, ούτε και διαφωνεί με την άποψη αυτή, ενώ μόλις ένα ποσοστό 10% εκφράζει απερίφραστα τη διαφωνία του με αυτήν τη θέση.

Το 62% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα υποστηρίζουν ότι θέλουν να παραμένουν σε επαφή με τα κοντινά τους πρόσωπα ακόμη κι όταν είναι σε διακοπές, μια επιθυμία που η τεχνολογία έχει προκαλέσει ακόμη πιο έντονα. 

Στον αντίποδα ένα ποσοστό μόλις του 19% θεωρείται ότι η χρήση smartphone ή tablet "τους εμποδίζει από το να απολαύσουν τις διακοπές τους". Σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες απάντησαν πως είτε διαφωνούν είτε λίγο είτε έντονα με την άποψη ότι η τεχνολογία τους εμποδίζει από το να απολαύσουν τις διακοπές τους. 

Την έρευνα διεξήγαγε το YouGov για ΣΕΠΕ (Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας). 







Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ