2022-08-17 18:22:40
Φωτογραφία για Οι Ούγγροι παραπονιούνται για τις κακές υπηρεσίες των τρένων τους.



 

Φωτογραφία: https://www.facebook.com/vitezydavid 



Ακόμη και την καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχουν πολλά προβλήματα γύρω από τους Ουγγρικούς Κρατικούς Σιδηροδρόμους (MÁV).

Οι επιβάτες παραπονιούνται τακτικά ότι παρόλο που έχουν αγοράσει εισιτήριο Intercity, πρέπει να επιβιβάζονται σε παλιά βαγόνια υψηλής ταχύτητας χωρίς κλιματισμό.

Υπάρχουν επίσης πολλές περιπτώσεις όπου το τρένο κινείται με λιγότερα βαγόνια από τα προγραμματισμένα. Κατά συνέπεια, οι θέσεις για τις οποίες θα ίσχυε το εισιτήριο δεν υπάρχουν.

Οι καθυστερήσεις και ο συνωστισμός στα τρένα είναι επίσης συχνές. Προβλήματα κατά την περίοδο αιχμής Το καλοκαίρι, περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν με τα τρένα των Ουγγρικών Κρατικών Σιδηροδρόμων (MÁV) σε σχέση με άλλες εποχές του χρόνου.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι αναμφίβολα η λίμνη Μπάλατον. Η MÁV-Start πρέπει να στείλει περισσότερα τρένα και βαγόνια στη λίμνη Μπάλατον λόγω της αυξημένης κίνησης γύρω από τη λίμνη. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν λιγότερα βαγόνια στην υπόλοιπη χώρα. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν λιγότερα βαγόνια διαθέσιμα για σέρβις. Συγκεκριμένα, υπάρχει έλλειψη συμβατικών βαγονιών InterCity.


Η MÁV προσπαθεί να αντισταθμίσει αυτό το πρόβλημα θέτοντας νέα βαγόνια σε λειτουργία στο πλαίσιο του προγράμματος InterCity+. Ωστόσο, ο αριθμός των βαγονιών IC και IC+ δεν επαρκεί για να απορροφήσει την κίνηση, αναφέρει το 444.hu.

Ο αριθμός των επισκευών και των κύριων επιθεωρήσεων που απαιτούνται για την παράταση της διάρκειας ζωής των αυτοκινήτων μειώνεται συνεχώς λόγω έλλειψης πόρων. Αυτά τα βαγόνια είναι πολύ καιρό λόγω επισκευής. Σύμφωνα με τον Áron Szalay, ιδρυτικό μέλος του Transporting Mass Association, αυτά τα βαγόνια έπρεπε να επισκευαστούν πριν από χρόνια.

Ακόμη και για μικρές δυσλειτουργίες, τα αυτοκίνητα μπορούν να σταθμεύουν για χρόνια. Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος επηρεάζει επίσης τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες. Η έλλειψη ανταλλακτικών έχει χτυπήσει σκληρά το MÁV-Start, είπε ο Szalay. Μπορείτε επίσης να δείτε τον αριθμό των βαγονιών εκτός λειτουργίας στη σελίδα αιτήματος δημοσίων δεδομένων Who Knows. Η MÁV διαθέτει 54 βαγόνια IC τύπου Bpmz, εκ των οποίων τα 10 περιμένουν τον κύριο έλεγχο. Αρκετά από αυτά έχουν μείνει εκτός λειτουργίας από το 2016. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένα στα πέντε βαγόνια δεν είναι σε λειτουργία.

Στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η λεγόμενη Λευκή Βίβλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέτει φιλόδοξους στόχους: έως το 2030, το ένα τρίτο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών άνω των 300 χιλιομέτρων θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον σιδηρόδρομο και το ποσοστό αυτό θα είναι 50 τοις εκατό έως το 2050.

Επί του παρόντος, το 7 τοις εκατό των επιβατών και το 11 τοις εκατό των ταξίδια εμπορευμάτων με τρένο στην Ευρώπη. Τα ξεπερασμένα, γερασμένα οχήματα δεν είναι το μόνο πρόβλημα στην Ουγγαρία. Εκτός από τη συμφόρηση, η τήρηση του προγραμματισμένου χρόνου ταξιδιού μπορεί επίσης να είναι δύσκολη. Κατά μέσο όρο, τα τρένα που ανήκουν στην MÁV είναι 43 ετών. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στην ταχύτητα. Η MÁV διαθέτει 79 τρένα Intercity+ στο δικό της εργοστάσιο. Μπορούν ενδεχομένως να φτάσουν τα 160-200 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά σπάνια συμβαίνει, γράφει το magyarnemzet.hu .

dailynewshungary.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ