2022-08-22 00:49:50
Φωτογραφία για Το «χρυσό» καλοκαίρι του ελληνικού αθλητισμού
Το 6ο χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με το οποίο έγραψε ιστορία χθες ο Λευτέρης Πετρούνιας, ήρθε να συμπληρώσει τις μεγάλες επιτυχίες που πέτυχαν οι αθλητές των εθνικών αποστολών τις τελευταίες εβδομάδες. Κόντρα σε ελλείψεις υποδομών, χρηματοδότησης και πάσης φύσεως εμπόδια, χάρισαν στιγμές συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας σε όλους τους Έλληνες σε ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι.

Πριν από το χρυσό στους κρίκους είχαμε ήδη πανηγυρίσει 5 μετάλλια (4 χρυσά και ένα αργυρό) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου, τέσσερα μετάλλια στην κωπηλασία, δύο μετάλλια στην κολύμβηση, ένα στη συγχρονισμένη κολύμβηση και αρκετές ακόμη σπουδαίες εμφανίσεις από αθλητές που μπορεί να μην κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο, αλλά απέδειξαν την αξία τους.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια των ημερών είναι βεβαίως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που σε ηλικία 38 ετών και χωρίς ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία, έφερε στη χώρα δύο χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια στο βάδην.


Την ίδια ημέρα που η Ντρισμπιτώτη κατακτούσε τον δεύτερο τίτλο της, τη χαρά μας συμπλήρωνε η 20χρονη Ελίνα Τζένγκο, με μία εντυπωσιακή βολή που επανέφερε την Ελλάδα στην κορυφή σε ένα αγώνισμα που και στο παρελθόν μας είχε χαρίσει μεγάλες στιγμές: το ακόντιο.

Ιστορία είχε γράψει λίγες ημέρες νωρίτερα η Κατερίνα Στεφανίδη. Η μαχήτρια με το μεγάλο χαμόγελο, σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο επί κοντώ, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Ήταν το τέταρτο μετάλλιο σε τέσσερα διαδοχικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα – κάτι που καμία άλλη επικοντρίστρια δεν έχει πετύχει έως τώρα.

Τον χορό των μεταλλίων του στίβου είχε βέβαια ανοίξει ο πάντα «προσγειωμένος» Μίλτος Τεντόγλου, με μία «πτήση» στα 8,52 μ. στο μήκος.

Στην κολύμβηση ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε ένα χρυσό και ένα αργυρό, ενώ ο Κριστιάν Γκολομέεβ ανέβηκε για ακόμη μία φορά στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η Ελλάδα κατέκτησε και τέσσερα μετάλλια, τα περισσότερα από το 2011, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας. 

Χρυσός ήταν ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών και ασημένος ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν τόσο η Ζωή Φίτσιου (ελαφρύ σκιφ) όσο και η Ευαγγελία Αναστασιάδου (σκιφ).

Εξαιρετική επίδοση και από τα κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του κόμπο.

Ας μην ξεχάσουμε βεβαίως την Εθνική Ανδρών Πόλο που τον Ιούλιο μας χάρισε τα πρώτα χαμόγελα με τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

...και ακολουθεί το Ευρωμπάσκετ '22!
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ