2022-09-20 08:30:24
Φωτογραφία για iPhone; Αυτές οι αλλαγές που φέρνει το iOS 16 σας ενδιαφέρουν



 Η τελευταία ενημέρωση του λογισμικού της Apple περιλαμβάνει ανανεωμένη οθόνη κλειδώματος, επεξεργασία μηνυμάτων και πολλά άλλα.



Ήρθε η ώρα να ανανεώσετε για τα καλά το iPhone σας. Η Apple κυκλοφόρησε επίσημα την τελική έκδοση του iOS 16, η οποία βασίζεται σε πολλές από τις νέες δυνατότητες που εισήχθησαν στο iOS 15, όπως το SharePlay και το Focus.

Με το iOS 16, η Apple τερματίζει την υποστήριξη λογισμικού για τις ακόλουθες συσκευές: iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE 2016, iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Εάν έχετε iPhone 8 (2017) ή νεότερο (συμπεριλαμβανομένου του iPhone SE δεύτερης και τρίτης γενιάς), μπορείτε να κατεβάσετε και να «τρέξετε» το iOS 16, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε δυνατότητα στην ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη στη συσκευή σας. Ορισμένες λειτουργίες όπως το Live Text λειτουργούν μόνο με iPhone που τροφοδοτούνται από τσιπ γενιάς A12 Bionic ή νεότερα.

Στην παρακάτω λίστα θα δούμε τις κύριες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες τώρα στο iPhone σας με το νέο λειτουργικό σύστημα.

Πηγή: Wired



11. H οθόνη κλειδώματος άλλαξε

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Apple επανασχεδίασε πλήρως την οθόνη κλειδώματος στο iOS 16. Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται πλέον στο κάτω μέρος ώστε να μην γεμίζουν την φωτογραφία της οθόνης κλειδώματος, ενώ εμφανίζεται ένα νέο ψηφιακό ρολόι. Μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνισή του, από τη γραμματοσειρά έως το χρώμα, πατώντας παρατεταμένα την οθόνη κλειδώματος για να μεταβείτε στη λειτουργία επεξεργασίας.

Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα στοιχεία κάτω από το ρολόι, όπως ο καιρός και το ημερολόγιο. Στο κάτω μέρος μπορείτε επίσης να καρφιτσώσετε ορισμένες ειδοποιήσεις. Για παράδειγμα, εάν παρακολουθείτε έναν αγώνα NBA μπορείτε να δείτε το σκορ μέσω ενός banner στο κάτω μέρος.

Υπάρχει επίσης νέα συλλογή ταπετσαριών με καινούργια σχέδια συμπεριλαμβανομένης μιας ζωντανής οθόνης κλειδώματος καιρού που μιμείται τις καιρικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο. Η Apple σας επιτρέπει να ρυθμίσετε διαφορετικές οθόνες κλειδώματος και να περιηγηθείτε πολύ εύκολα σε αυτές.



10. Περισσότερες Focus βελτιώσεις

pixabay.com

Η οθόνη κλειδώματος μπορεί να συνδεθεί με μια «συγκέντρωση», που σημαίνει ότι μπορείτε να ορίσετε μια οθόνη κλειδώματος για την Συγκέντρωση στην εργασίας σας και μια διαφορετική — με μια πιο προσωπική φωτογραφία— για την Προσωπική Συγκέντρωσή σας.

Το iOS 16 προσθέτει επίσης Φίλτρα Συγκέντρωσης σε εφαρμογές όπως το Safari, το Ημερολόγιο, το Mail και τα Μηνύματα. Αυτό σημαίνει ότι όταν ανοίγετε το Safari με ενεργοποιημένο το Work Focus, θα βλέπετε μόνο καρτέλες που σχετίζονται με την εργασία.



9. Επεξεργασία μηνυμάτων

AFP

Η Apple αρχίζει να επιτρέπει την επεξεργασία μηνυμάτων στην εφαρμογή «Μηνύματα» αφού αποσταλλούν, αν και υπάρχει μόνο ένα παράθυρο 15 λεπτών όπου μπορείτε να τα επεξεργαστείτε έως και πέντε φορές. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε «αναίρεση αποστολής», αν και αυτή η δυνατότητα λήγει μετά από δύο λεπτά. (Στη συνομιλία φαίνεται πότε επεξεργάστηκε ή διαγράφηκε ένα μήνυμα.) Πλέον υπάρχει και η δυνατότητα επισήμανσης οποιασδήποτε συνομιλίας ως μη αναγνωσμένης, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε ξανά τα μηνύματα αργότερα.

Η Apple πρόσθεσε επίσης το SharePlay στην εφαρμογή Messages. Τώρα, δεν χρειάζεται να μιλάτε με κάποιον στο FaceTime για να παρακολουθήσετε συγχρονισμένα μια ταινία εξ’αποστάσεως—μπορείτε να ξεκινήσετε τη δράση στην εφαρμογή Messages και να συνομιλήσετε με συγχρονισμένο βίντεο και κοινόχρηστα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής.

Μιλάτε συχνά με χρήστες Android; Θα χαρείτε να μάθετε ότι η Apple έχει απαλλαγεί από τις ειδοποιήσεις αντιδράσεων. Η Google απαλλάχθηκε από αυτό σε μια πρόσφατη ενημέρωση από την πλευρά του Android και τώρα δεν θα βομβαρδίζεστε ούτε εσείς από ειδοποιήσεις κάθε φορά που αρέσει κάποιο μήνυμα στους φίλους σας.

Εάν προτιμάτε να υπαγορεύετε τα μηνύματά σας αντί να πληκτρολογείτε, τότε θα εκτιμήσετε και τις βελτιώσεις στην υπαγόρευση. Τώρα το πληκτρολόγιο θα παραμένει ανοιχτό κατά τη διάρκεια της υπαγόρευσης, ώστε να μπορείτε εύκολα να μετακινηθείτε μεταξύ φωνής και αφής. Μπορείτε να πατήσετε κείμενο ώστε να το επιλέξετε και να το αντικαταστήσετε με τη φωνή σας, ακόμα και να στείλετε emoji.



8. Ομάδες καρτελών Safari και νέα κλειδιά πρόσβασης

AFP

Μπορείτε να δημιουργήσετε ήδη ομάδες καρτελών στο Safari, όπως μια συλλογή καρτελών για εργασία, αλλά στο iOS 16 μπορείτε να μοιραστείτε αυτές τις ομάδες με άλλα άτομα. Θα μπορείτε επίσης να δείτε ποιες καρτέλες βλέπουν οι άλλοι σε πραγματικό χρόνο.

Η Apple επίσης, είναι ένα βήμα πιο κοντά με τα Passkeys στην κατάργηση κωδικών πρόσβασης. Πρόκειται για μοναδικά ψηφιακά κλειδιά που μπορείτε να δημιουργήσετε μέσω Touch ID ή Face ID. Δεν υπάρχει κωδικός πρόσβασης μέσω πληκτρολόγησης, κάτι που σύμφωνα με την Apple κάνει ουσιαστικά απρόσβλητη  τη συσκευή από το fishing ή την παραβίαση δεδομένων. Συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές Apple σας μέσω του iCloud Keychain και θα λειτουργούν και σε web εφαρμογές. Η Apple υποστηρίζει ότι συνεργάζεται με την FIDO Alliance πάνω σε μια λύση πολλαπλών πλατφορμών για όσους χρησιμοποιούν συσκευές που δεν ανήκουν στην εταιρεία.



7. Ενημερώσεις στο Live Text και το Visual Look Up

AFP

Το Live Text, η δυνατότητα που σας επιτρέπει να απαθανατίσετε κείμενο σε φωτογραφίες λειτουργεί πλέον με βίντεο. Απλώς κάντε παύση σε οποιοδήποτε βίντεο και πατήστε στο κείμενο για να το αντιγράψετε. Επιπλέον, υπάρχουν μερικές νέες γρήγορες ενέργειες όταν επιλέγετε συγκεκριμένα είδη κειμένου, όπως η μετατροπή νομίσματος και η μετάφραση κειμένου.

Το Visual Look Up είναι μια διαφορετική λειτουργία που παρουσίασε η Apple πέρυσι, η οποία προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για φωτογραφίες όπως λεπτομέρειες σχετικά με ένα ορόσημο ή αποτελέσματα web. Τώρα υποστηρίζει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με πτηνά, έντομα και αγάλματα, όμως μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε ένα κομμάτι από μια φωτογραφία (όπως με το εργαλείο Lasso στο PhotoShop) και να το επικολλήσετε οπουδήποτε, π.χ. σε μια συνομιλία.



6. Παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής

pixabay.com

Η Apple ενημέρωσε την εφαρμογή «Health» με τη νέα καρτέλα «Φάρμακα» ώστε να διευκολύνει την παρακολούθηση της φαρμακευτικής αγωγής σας. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε προσθέτωντας τα φάρμακα που πρέπει να πάρετε και να ορίσετε υπενθυμίσεις (τις οποίες θα λαμβάνετε και στο Apple Watch). Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε χειροκίνητα αυτά τα φάρμακα ή απλώς να σαρώσετε την ετικέτα του μπουκαλιού με την κάμερα του τηλεφώνου σας. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν και τις κρίσιμες, σοβαρές ή μέτριες παρενέργειες των χαπιών. Επιπλέον η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείτε αυτά τα δεδομένα υγείας με μέλη της οικογένειας.



5. Το iPhone γίνεται webcam

pixabay.com

Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας ως webcam για το MacBook χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε τίποτα με κλαώδιο —το Mac σας θα εντοπίσει αυτόματα την κάμερα του iPhone και θα τη χρησιμοποιήσει για τις βιντεοκλήσεις σας. Οποιοδήποτε MacBook μπορεί να τρέξει το MacOS Ventura θα υποστηρίζει αυτήν τη δυνατότητα.

Επίσης, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες όπως το Center Stage, με το οποίο η κάμερα θα σας ακολουθεί στο δωμάτιο και το Portrait Mode, το οποίο θολώνει το φόντο πίσω σας. Υπάρχει ακόμη και η λειτουργία Desk View που χρησιμοποιεί την υπερευρεία κάμερα για να δείχνει στους συνομιλητές σας τι υπάρχει πάνω στο γραφείο σας. Η Apple ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Belkin σε προσαρμοσμένες βάσεις για να τοποθετείτε το iPhone σας πάνω από το MacBook.



4. Οι χάρτες της Apple ανανεώνονται

AFP

Η Apple επανασχεδιάζει σιγά σιγά επιλεγμένες πόλεις στις ΗΠΑ ώστε να επιδεικνύει πλουσιότερα δεδομένα. Η εταιρεία πρόσθεσε το Λας Βέγκας της Νεβάδα στη λίστα, μαζί με έξι ακόμη πόλεις που θα εμπλουτιστούν μέχρι το τέλος του έτους.

Άλλες ενημερώσεις Χαρτών περιλαμβάνουν τη δυνατότητα προσθήκης έως και 15 στάσεων πριν από τον τελικό προορισμό σας, κάτι που είναι εξαιρετικό για οδικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Εάν χρησιμοποιείτε δημόσια συγκοινωνία, μπορείτε πλέον να βλέπετε το κόστος εισιτηρίων, να προσθέτετε κάρτες συγκοινωνίας, να βλέπετε το υπόλοιπο και να προσθέτετε χρήματα.



3. Λειτουργία Lockdown

pixabay.com

Σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι συσκευές από «υψηλά εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις», η λειτουργία Lockdown προσθέτει ένα ακραίο επίπεδο πρόσθετης προστασίας στο iPhone και το iPad σας. Όταν είναι ενεργοποιημένα, οι λειτουργίες, οι εφαρμογές και οι ιστότοποι θα περιορίζονται για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί η πρόσβαση κακόβουλου λογισμικού ή λογισμικού κατασκοπίας και η παραβίαση συγκεκριμένων δεδομένων.



2. Έλεγχος ασφαλείας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτό το νέο εργαλείο σας επιτρέπει να καταργήσετε γρήγορα κάθε πρόσβαση που μπορεί να έχετε παραχωρήσει, και περιλαμβάνει μια επαναφορά έκτακτης ανάγκης που θα σας αποσυνδέσει από το iCloud σε όλες τις άλλες συσκευές.

Επιπλέον θα επαναφέρει τα δικαιώματα απορρήτου και θα περιορίσει τα μηνύματα στη συσκευή που έχετε το χέρι σας. Σας δείχνει επίσης ποιος έχει πρόσβαση στις συσκευές και τις εφαρμογές σας.



1. Οικογενειακή κοινή χρήση

Υπάρχει πλέον μια απλούστερη διαδικασία στη ρύθμιση συσκευών για παιδιά. Απλώς φέρτε το iPhone σας κοντά στο iPad σας και επιλέξτε τον λογαριασμό των παιδιών σας. Θα το ρυθμίσει αυτόματα με όλους τους γονικούς ελέγχους που ορίσατε προηγουμένως. Μπορείτε ακόμη και να παραχωρήσετε επεκτάσεις χρόνου χρήσης στην εφαρμογή Messages αντί να χρειάζεται να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της συσκευής.

Υπάρχει ακόμα το εργαλείο Family Checklist για προτάσεις όπως η ενεργοποίηση της κοινής χρήσης τοποθεσίας, η προσαρμογή ρυθμίσεων καθώς τα παιδιά σας μεγαλώνουν και πολλά άλλα



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ