2022-09-29 23:23:25
Φωτογραφία για Υπογράφει την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών ο Πούτιν
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει τελετή υπογραφής στο Κρεμλίνο την Παρασκευή, για την προσθήκη εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

«Τελετή υπογραφής των συμφωνιών για την ένταξη των νέων περιοχών στην Ομοσπονδία της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Οπως σημειώνει το Reuters, αξιωματούχοι που υποστηρίζονται από τη Ρωσία σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας δήλωσαν ότι τα δημοψηφίσματα έδειξαν πως η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού τους ψήφισε υπέρ της ένταξης στη Ρωσία. Η ψηφοφορία επικρίθηκε από την Ουκρανία και τη Δύση ως «ψευδής», ενώ έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την προσάρτηση των εδαφών αυτών στη Ρωσία.

Ο Πούτιν θα δώσει σημαντική ομιλία την Παρασκευή, μετά την τελετή υπογραφής στο Κρεμλίνο και θα συναντηθεί με τους διορισμένους από τη Μόσχα διοικητές των ουκρανικών περιοχών, ανέφερε ο εκπρόσωπός του.


Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αρχές σχεδιάζουν συναυλία στην Κόκκινη Πλατεία για τον εορτασμό το απόγευμα της Παρασκευής, αν και ο Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα παρευρεθεί ο Πούτιν.

Οι τελευταίες διατυπώσεις της προσάρτησης, που είναι πιθανό να απορριφθεί από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα μετά τη νομοθετική επικύρωση.

Τα ποσοστά αποδοχής του Πούτιν μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, στο 77% από 83% τον Αύγουστο, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ανεξάρτητου Levada Center. Η έρευνα, που διεξήχθη λίγες μέρες αφότου ο Πούτιν διέταξε τη μερική επιστράτευση, διαπίστωσε επίσης ότι το 21% δεν εγκρίνει τις ενέργειες του προέδρου. Αυτό είναι το υψηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο, όταν εισέβαλε στην Ουκρανία.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ