2022-10-02 17:15:15
Φωτογραφία για Συνάντηση Μητροπολίτου Πέτρας Γερασίμου με θεολόγους της περιοχής του

 

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος με τους Καθηγητές Θεολόγους των σχολείων της πόλεως του Αγίου Νικολάου το απόγευμα της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλεως. 

 Στην συζήτηση με τους Καθηγητές ο Σεβασμιώτατος αντήλλαξε σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με την διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής, ενώ τοποθετήθηκε και επί των προκλήσεων και των δυσκολιών της σύγχρονης εποχής με τις οποίες έρχεται πολλάκις αντιμέτωπη, ώστε να χωλαίνει την μεταλαμπάδευση του ορθοδόξου φρονήματος. 

Οι Θεολόγοι με την σειρά τους εξέφρασαν την αγωνία και την ανησυχία τους σχετικά με την υποβάθμιση του μαθήματος ως προς τη μέθοδο της διδακτικής του.

Στο πέρας της συζητήσεως προτάθηκαν διέξοδοι ώστε να συνεχισθεί η απρόσκοπτη και η αδιάλειπτη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών, τονίσθηκε δε η αξία της βιωματικής εμπειρίας που χρειάζεται να έχουν οι μαθητές, καλλιεργώντας με την βοήθεια του Καθηγητή Θεολόγου τη σχέση τους με την Εκκλησία και τον Χριστό.
ekriti
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ