2022-10-15 08:56:29
Φωτογραφία για Διακοσμήσεις τοίχου με χαλιά
Πολύ ιδιαίτερη διακοσμητική πρόταση, όχι βεβαίως κατάλληλη για όλους τους χώρους, αλλά και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαιτείται να είναι υποχρεωτικά διακοσμημένοι σε ιδιαίτερα ...βαρύ ύφος, αφού μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλά στυλ ανάλογα με το είδος του χαλιού που θα χρησιμοποιήσετε και που ούτε αυτό είναι αναγκαίο να είναι ένα ...ασήκωτο και πανάκριβο χαλί. 

Στον τοίχο μπορείτε να κρεμάσετε και μάλλινα κιλίμια και την ...κουρελού ενθύμιο από την γιαγιά σας και όποιου τύπου και στυλ χαλί, με μία και μοναδική προϋπόθεση. Να πρόκειται για χειροποίητο, ανεξαρτήτως αξίας και μεγέθους.

Ακόμη κι ένα χαλί που εσείς θα φτιάξετε από ψάθα, σκοινί κλπ. μπορεί να βρει την θέση του ως διακοσμητικό σε κάποιο τοίχο, ενώ αντίθετα οποιουδήποτε τύπου χαλί μηχανής ή απομίμιση χειροποίητου είναι προορισμένο αποκλειστικά για τα ...πατώματα, εκτός κι αν το αγαπημένο διακοσμητικό σας ύφος είναι αυτό του ...κιτς :)


Εκτός από τον χώρο του καθιστικού, της τραπεζαρίας ή σε ένα χωλ, ένα κρεμασμένο στον τοίχο χαλί μπορεί να μετατραπεί και σε ένα πολύ ιδιαίτερα "κεφαλάρι" στον χώρο της κρεβατοκάμαρας και εκτός από κάποιο κομμάτι που ήδη διαθέτετε και μπορεί να αξιοποιηθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρού μεγέθους χειροποίητα χαλιά/κιλίμια που πιθανόν βρείτε σε οικονομική τιμή σε περιόδους προσφορών εκπτώσεων και ενώ σας αρέσουν τα σχέδια και τα χρώματά τους οι διαστάσεις τους δεν σας εξυπηρετούν για να τα χρησιμοποιήσετε ως κανονικά χαλιά, ενώ είναι μια απόλυτα ταιριαστή επιλογή ειδικά για χώρους διακοσμημένους σε ethnic στυλ.

Το κρέμασμα χαλιών στον τοίχο δεν γίνεται ποτέ τρυπώντας ή δημιουργώντας οποιαδήποτε φθορά στην επιφάνειά τους.

Για χαλιά με μεγάλο βάρος ράβετε στο πίσω μέρος τους γερά δύο (ή περισσότερες ανάλογα με το μήκος τους) υφασμάτινες θηλιές απ΄όπου θα περαστεί μια βέργα την οποία και θα βιδώσετε/στερεώσετε στον τοίχο όπως ένα κουρτινόξυλο. 

Για πιο ελαφριά και μικρότερα χαλιά θα χρησιμοποιήσετε και πάλι μια ανάλογη βέργα, από την οποία θα κρεμάσετε μεταλλικούς κρίκους αφού πριν τους πιάσετε στο  χαλί στην πίσω όψη του, πάνω επίσης σε υφασμάτινες θηλιές που προηγουμένως θα ράψετε, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι να σκίσετε το χαλί.  

Ανάλογα με το αν θέλετε να φαίνεται ή όχι η βέργα, ρυθμίζετε το ύψος στο οποίο πρέπει να τοποθετηθούν πάνω στο χαλί οι θηλιές και οι κρίκοι.

Ένας ακόμη πρακτικός τρόπος, για μικρού-μεσαίου μεγέθους χαλιά είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κουρτινόξυλο και πιαστράκια-κλιπς κουρτίνας από τα οποία θα συγκρατήσετε το χαλί πάνω στην βέργα σε όσο πιο πολλά και σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους σημεία.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ