2022-10-24 20:30:14
Φωτογραφία για ΚΚΕ-ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ-Τα μεγάλα προβλήματα του ΓΝ Μεσολογγίου-Εκδήλωση ΚΟΒ Μεσολογγίου
ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Φέρνει ξανά στην επικαιρότητα τα μεγάλα προβλήματα του ΓΝ Μεσολογγίου

Με το Σύλλογο Εργαζομένων συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΤΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Νίκο Παπαναστάση. Τα μεγάλα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» τέθηκαν επί τάπητος στην πρόσφατη συνάντηση που είχε κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Νίκο Παπαναστάση, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στον χώρο, με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Καραγκούνη.

Όπως επισημάνθηκε από τα μέλη του ΔΣ του σωματείου, αλλά και από εργαζόμενους η κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα συνεχώς επιδεινώνεται διαχρονικά και τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη κυβέρνησης, υπουργείου Υγείας και 6ης ΥΠΕ.

Χαρακτηριστικά, τονίστηκε, ότι το προσωπικό αυτή τη στιγμή είναι λιγότερο και από τα όρια ασφαλείας, με μεγάλες σημαντικές ελλείψεις, όπως μόνιμου αναισθησιολόγου, με ό,τι κινδύνους αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία του λαού συνολικά στην περιοχή (και μάλιστα στον μεγαλύτερο νομό της χώρας με μεγάλες αποστάσεις), αλλά και για τους εργαζόμενους στον χώρο.


Καυτηριάστηκε ότι συνεχίζεται η λογική των «μπαλωμάτων», με τις μετακινήσεις προσωπικού από το ένα νοσηλευτικό ίδρυμα στο άλλο προκειμένου να βγαίνουν οι εφημερίες. Έτσι γιατροί μετακινούνται από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της λειτουργίας και του εκεί νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και το μεγάλωμα των αδιεξόδων για τη δημόσια υγεία. Απαιτήθηκαν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει αλλά και αυτό να εργάζεται σε ανθρώπινες συνθήκες, να σταματήσουν οι οφειλές ρεπό, αδειών κ.α.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ αναφορά έγινε στις έως και σήμερα παρεμβάσεις του Κόμματος, στη Βουλή και όχι μόνο, με δέσμευση για νέα Ερώτηση το αμέσως επόμενο διάστημα προς τον υπουργό Υγείας. Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους και οι ίδιοι να οργανώσουν την πάλη τους, απέναντι στη λογική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των επίδοξων "σωτήρων" προηγούμενων και νέων που έχουν βρεθεί και σε κυβερνητική θέση (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά.), έχοντας ευθύνες για την κατάσταση, δίνοντας αποφασιστική πρώτη μαζική - μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 9 Νοέμβρη, απαιτώντας άμεση επίλυση και των προβλημάτων που βιώνουν στον χώρο εργασίας τους.

Επίσης ο Νίκος Παπαναστάσης μίλησε σε εκδήλωση της ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ.

Απεύθυνε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ στους αγώνες του σήμερα, αλλά και στις εκλογές βουλευτικές, περιφερειακές, δημοτικές, ώστε να γίνουν οι εργαζόμενοι, ο λαός, πρωταγωνιστές των εξελίξεων, να δείξουν τη δύναμή τους, με την οργάνωση και τον αγώνα τους.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη σήμερα να πραγματοποιηθεί ένας αποφασιστικός, μαζικός, ανυποχώρητος αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής και του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και του λαού, όπου επί τάπητος θα τεθούν τα σύγχρονα δικαιώματά του η ανάγκη για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα, δίχως ανασφάλεια και αβεβαιότητα, κάλεσε κατ’ αρχάς, να δοθεί μια πρώτη αποφασιστική απάντηση στην απεργία στις 9 Νοέμβρη.

«Δεν αρκεί να φύγει η μία αντιλαϊκή κυβέρνηση για να έρθει η επόμενη που θα συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αξιώσεων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των δεσμεύσεων σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, έργο που το έχουν δει πολλές φορές οι εργαζόμενοι, ο λαός και το έχουν πληρώσει ακριβά», τόνισε.

Απευθυνόμενος ακόμη και σε όσους διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, ο Νίκος Παπαναστάσης κάλεσε τέλος ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του, να γράψει το δικό του «σενάριο», να βάλει εμπόδια στην ασκούμενη πολιτική, να μη συμβιβαστεί με τα ψίχουλα, σε συμπόρευση με τους κομμουνιστές να διεκδικήσει όλα όσα του ανήκουν, ανοίγοντας δρόμο για ριζικές ανατροπές και αλλαγές στην κοινωνία, για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας, της πραγματικά σύγχρονης και νέας στον 21ο αιώνα, βάζοντας τέρμα στη σημερινή βαρβαρότητα.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ