2022-11-02 14:21:14
Φωτογραφία για Με δύο λιγότερες έδρες στην Αιτωλοακαρνανία θα κλάψουνε μανούλες
Σίγουρα δεν ενθουσίασαν τους πάντες οι δηλώσεις Βορίδη σχετικά με τις προσεχείς εκλογές. Όχι, δεν αναφερόμαστε στον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών που, όπως είπε, θα γίνουν κανονικά στην ώρα τους.

Μιλάμε για τις άλλες εκλογές, τις “καλές”, τις βουλευτικές

Που κι αυτές θα γίνουν στην ώρα τους αλλά πλέον είναι βέβαιο πως θα γίνουν με τέσσερις έδρες λιγότερες για την Δυτική Ελλάδα και με την Αιτωλοακαρνανία να έχει τις δύο από αυτές τις χαμένες έδρες!

Η τελευταία απογραφή δεν άλλαξε μόνο τον χάρτη της περιοχής αλλά θα αλλάξει και κάποιους κομματικούς χάρτες ειδικά στα δύο κόμματα που σίγουρα θα βγουν πρώτο-δεύτερο.

Αρκεί να σκεφτεί κάποιος το τι έχει να γίνει με τη τριάδα των βουλευτών της ΝΔ που είχαν πάρει τους πιο πολλούς σταυρούς στις τελευταίες εκλογές. Μιλάμε για 3 θέσεις σε συνολικά… 5 έδρες για όλα τα κόμματα! Χαμός!

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα νέα πρόσωπα που θέλουν να μπουν δυναμικά στα πράγματα αν και στο συγκεκριμένο κόμμα η στόχευση είναι κάπως πιο σύνθεση και λόγω της ΠΑΣΟΚικής καταγωγής πολλών στελεχών αλλά και της επιρροής αυτού του χώρου ειδικά στο Αγρίνιο. Όπου, θυμίζουμε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε έρθει πρώτο μέσα στον αστικό ιστό της πόλης.

Υπάρχουν δύο πολύ ενδιαφέροντες παράγοντες. Ο πρώτος είναι αν ειδικά στην ΝΔ οι… μπροστινοί βουλευτές θα ταυτιστούν με το κόμμα ή θα κάνουν ανοίγματα κι αλλού επιχειρώντας μια πιο “προσωπική” ατζέντα ώστε να μην χρεωθούν μια ενδεχόμενη φθορά από όλα αυτά τα χρόνια, με τις μεγάλες κρίσεις και τις δύσκολες επιλογές που έκανε η δική τους κυβέρνηση (π.χ. η εισβολή στην Ουκρανία).

Και ο δεύτερος είναι τα ίδια τα… κουκιά που θα μετρηθούν. Αν δεν το θυμάται κάποιος, οι πρώτες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, με ό,τι αυτό σημαίνει για την κατανομή των εδρών. Όπου, με μειωμένες τις έδρες, όλα θα εξαρτηθούν και από την συνολική επίδοση του κόμματος του εκάστοτε βουλευτή…

sinidisi.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ