2022-11-10 11:20:23
Φωτογραφία για 25+ Διακοσμήσεις εσωτερικού χώρου σε αποχρώσεις terracotta
Οι γήινες, ζεστές αποχρώσεις terracotta είναι ταιριαστές για διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων κάθε ύφους και διακοσμητικού στυλ και με την ίδια ευκολία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε χώρο του σπιτιού.  

Η λέξη προέρχεται από το Ιταλικό "terra cotta" = «ψημένη γη» και περιγράφει χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα αλλά και δομικά  υλικά πχ κεραμίδια, με πορώδη επιφάνεια κατασκευασμένα από αργιλώδη πηλό. Οι πορτοκαλί και καφετί φυσικές αποχρώσεις των αντικειμένων αυτών είναι από τα πιο ζεστά γήινα χρώματα και για διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων, ταιριαστά με κάθε ύφος  και στυλ. 

Οι τόνοι terracotta δημιουργούν εντυπωσιακές αντιθέσεις τόσο πιο ανοιχτόχρωμες όσο και με πιο σκουρόχρωμες αποχρώσεις σε  τοίχους, αντικείμενα ή υφασμάτινα στοιχεία. 

Από τις πιο αγαπημένα χρώματα του Σκανδιναβικού ύφους και εξαιρετικοί οι συνδυασμοί που μπορούν να δημιουργηθούν με τόνους terracotta και λευκό, ενώ όλοι οι τόνοι ταιριάζουν ιδανικά με τις αποχρώσεις φυσικού ξύλου. 


Σε χώρους υπνοδωματίων που κυριαρχεί το λευκό αποχρώσεις terracotta μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αποκλειστικά στα υφασμάτινα στοιχεία, δημιουργώντα ένα ιδιαίτερα κομψό σύνολο. 

Οι σκούροι τόνοι terracotta είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για διακοσμήσεις σε Ethnic και Boho ύφος και συνδυάζονται πολύ όμορφα με αποχρώσεις φυσικού ξύλου, μαύρες λεπτομέρειες, γκρι αλλά και τόνους του πράσινου. 

Αποχρώσεις εξίσου κατάλληλες και για χώρους διαμορφωμένους σε Κλασικό και Ρουστίκ στυ, όπου οι τόνοι terracotta μπορούν να αντικαστήσουν το σκούρο καφέ και το πορτοκαλί, για την δημιουργία ενός πιο "ανάλαφρου" χρωματικά συνόλου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ