2022-11-13 18:39:41
Φωτογραφία για Γυναίκα, μεγάλωσε μια μύτη στο χέρι της για να την κάνει μεταμόσχευση στο πρόσωπο
Μια γυναίκα από την Τουλούζη έχασε τη μύτη της και μετά από αποτυχημένες προσπάθειες αποκατάστασης, μεγάλωσε τελικά το μόσχευμα για δύο μήνες πάνω στο χέρι της και στη συνέχεια έγινε μεταμόσχευση στο πρόσωπο της.

Όπως μεταδίδει η nypost.com, όλα ξεκίνησαν το 2013, όταν η γυναίκα που νόσησε από καρκίνο, υποβλήθηκε σε θεραπεία της ρινικής κοιλότητας με ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία. Έτσι, έχασε ένα σημαντικό μέρος της, με αποτέλεσμα να ζει για χρόνια με ένα μεγάλο κενό στο πρόσωπο της, ενώ όσες προσπάθειες αποκατάστασης έκανε απέτυχαν οικτρά.

Παρόλα αυτά, Γάλλοι γιατροί συνεργάστηκαν με τη Cerhum, βελγική εταιρεία ιατρικών συσκευών που ειδικεύεται στην οστική ανακατασκευή, ώστε να βρουν λύση στο πρόβλημα της. Αποφάσισαν λοιπόν, να μεγαλώσουν για δύο μήνες το εμφύτευμα στο χέρι της, το οποίο κατασκεύασαν με 3D-τυπωμένο βιοϋλικό, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ένα μόσχευμα δέρματος από τον κρόταφο της.


Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2022 χρησιμοποίησαν μικροχειρουργική για να συνδέσουν τα αιμοφόρα αγγεία του βραχίονα με τα αγγεία του προσώπου και μεταμόσχευσαν με επιτυχία τη μύτη. Η πρωτοποριακή διαδικασία αποδείχθηκε επιτυχημένη, χάρη στις ομάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Τουλούζης και του Ινστιτούτου Claudius Regaud.

«Μετά από 10 ημέρες νοσηλείας και τρεις εβδομάδες αντιβιοτικών, ο ασθενής είναι πολύ καλά», είπαν χαρακτηριστικά οι γιατροί.

Μάλιστα, το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε η γυναίκα, ανέφερε πως «αυτός ο τύπος ανακατασκευής δεν είχε πραγματοποιηθεί ποτέ πριν σε μια τόσο εύθραυστη και ελάχιστα αγγειακή περιοχή και κατέστη δυνατή χάρη στη συνεργασία των ιατρικών ομάδων με την εταιρεία Cerhum. Αυτή η νέα τεχνική καθιστά επίσης δυνατή την υπέρβαση ορισμένων περιορισμών που παρουσιάζονται από άλλες τεχνικές». themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ