2022-11-13 21:51:26
Φωτογραφία για ΕΓΓΡΑΦΟ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ
Με επιστολή τους οι απολυμένοι φυλακές ισόπεδων διαβάσεων εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση για μη ανανέωση της παράταση της σύμβασή τους, κάνοντας λόγο για εξαθλίωση όχι μόνο ιδίων αλλά και των οικογενειών τους, ταυτόχρονα δε υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΟΣΕ.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας οι απολυμένοι φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων αναφέρουν:

"Απευθυνόμαστε σε εσάς με την ελπίδα ότι θα περιβάλλετε με την δέουσα προσοχή το πρόβλημά μας το οποίο αφορά 160 οικογένειες.

Προσληφθήκαμε με την υπ’ αριθ. ΣΟΧ 1/2019 προκήρυξη του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος και παρέχουμε την εργασία μας για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, όπου υπάρχει και λειτουργεί σιδηρόδρομος. Η πρόσληψή μας έγινε με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις. Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί ότι για την ολοκλήρωση της πρόσληψής μας υποβληθήκαμε σε ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις από ιατρούς εννέα διαφορετικών ειδικοτήτων
. Εν συνεχεία, υποβληθήκαμε στην απαιτούμενη εκπαίδευση και λάβαμε τη σχετική πιστοποίηση. Πλέον αποτελούμε ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο προσωπικό στους κόλπους του ΟΣΕ αφού γνωρίζουμε το σύνολο των ιδιαίτερων περιστατικών που έχουν σχέση με το είδος της παρεχόμενης εργασίας μας δεδομένου ότι ο ΟΣΕ έχει επενδύσει σε εμάς τόσο χρονικά όσο και οικονομικά για την κατάρτιση και την εκπαίδευσή μας.

Αποτελούμε ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου με την συντριπτική πλειοψηφία να έχουμε οικογένειες, κάποιοι να συντηρούμε μονογονεϊκές, κάποιοι άλλοι να αναθρέφουμε τρία και πλέον τέκνα και άλλοι να περιθάλπουμε συγγενικά πρόσωπα με αναπηρία και υπερήλικες. Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τόσο από άποψη εγκαταστάσεων, οι οποίες στην κυριολεξία καταρρέουν όσον και από άποψη υγιεινής.

Ωστόσο, παρά τον ζήλο και την αυταπάρνηση που έχουμε επιδείξει κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας έχουμε υποστεί μια μεγάλη αδικία, η οποία χρειάζεται και την δική σας παρέμβαση για να μην συνεχιστεί. Παρότι η προκήρυξη μας έκανε λόγο για σύμβαση εργασίας 18μηνης χρονικής διάρκειας εν τούτοις άμα τη πρόσληψή μας πληροφορηθήκαμε ότι ο χρόνος απασχόλησης μας θα είναι μόλις 12 μήνες. Στο 95% των εργαζομένων έχει παρέλθει αυτός ο χρόνος.

Σε αυτό το σημείο ο ΟΣΕ παρέδωσε τις θέσεις σε ιδιωτική εταιρία SECURITY με αποτέλεσμα να καλυφθούν οι διαβάσεις με υπαλλήλους security και όχι πιστοποιημένους και κατάλληλα εκπαιδευμένους ανθρώπους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι οι security εργάζονται 12ωρο, πολλοί από αυτούς δεν έχουν πιστοποίηση ηλεκτροκίνησης (ισχύει για τις ηλεκτρικές γραμμές του ΟΣΕ ) ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΆΤΩ ΑΠΌ 25.000 VOLT και αναφέρονται στον προϊστάμενό τους και όχι στον προϊστάμενο του ΟΣΕ. Με λίγα λόγια οι ισόπεδες διαβάσεις ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ . Ακούτε συνέχεια για ατυχήματα στον σιδηρόδρομο. Άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Οι καταρτισμένοι και εκπαιδευμένοι ΔΕΝ είναι στις θέσεις τους.,Σαν να μην έφθανε αυτό, μαθαίνουμε ότι το ποσό που πληρώνει ο ΟΣΕ στον ιδιώτη για κάθε ισόπεδη διάβαση (πασάζο) είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσό που στοίχιζαν οι δικοί του υπάλληλοι.

Κύριοι, είναι εξαιρετικά δύσκολο για εμάς να βρούμε νέες θέσεις εργασίας σε αυτές τις αντίξοες οικονομικά και υγειονομικά συνθήκες. Η απόφαση για μη ανανέωση ή παράταση της σύμβασής μας έχει οδηγήσει στον δρόμο και σε εξαθλίωση όχι μόνο εμάς αλλά και τις οικογένειές μας. Ταυτόχρονα έχει επιφέρει πλήγματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΟΣΕ.

Κύριοι, γνωρίζουμε την ευαισθησία την οποία τρέφετε για τα ζητήματα των εργαζομένων. Για τον λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε την βοήθειά σας, στο πρόβλημά μας, το οποίο αποτελεί για εμάς ζήτημα επιβίωσης.

Σας ζητάμε, λοιπόν, να αποδεχθείτε το αίτημά μας να μας συναντήσετε από κοντά, να μας ακούσετε και να δώσετε την δέουσα προσοχή στο πρόβλημά μας."

Με εκτίμηση

Έπονται υπογραφές

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ