2022-11-19 12:33:51
Φωτογραφία για ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Αρνήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο μείωση τιμών αντικειμενικής αξίας οικοπέδων 15%
Αρνήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο μείωση τιμών αντικειμενικής αξίας οικοπέδων 15%

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 18-11-2022, η παράταξή μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση μείωσης μεσοσταθμικά 15% των τιμών αντικειμενικής αξίας οικοπέδων για όλο το Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.. Η πρόταση αυτή προέκυψε από το γεγονός ότι στο υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο παρέχεται η δυνατότητα – σύμφωνα με το άρθρο 34 – οι δήμοι τεκμηριωμένα να προτείνουν μειώσεις προς τα κάτω των τιμών που καθορίστηκαν με σχετική ΚΥΑ το 2021 και επιβλήθηκαν εκ των υστέρων στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς αυτό καν να ερωτηθεί για τα εντός και εκτός σχεδίου πόλης ακίνητα.

Ο Δήμος και η Οικονομική Επιτροπή, επανέφεραν την πρόταση για επικύρωση της ανωτέρω (2021) απόφασης, χωρίς ούτε καν να μπουν στη διαδικασία εναλλακτικής πρότασης, όπως προβλέπει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο. Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και του προεδρεύοντος Αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ. Δαουτίδη, που κατά δήλωσή του, πήρε πάνω του το θέμα, φέρνοντας προς ψήφιση μόνο την πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής, δεν μπήκε η πρότασή μας προς ψηφοφορία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Φυσικά, καταψηφίσαμε, όπως και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.


Η άγνοια, η τραγικότητα και η αναποτελεσματικότητα, είναι ο ελάχιστος χαρακτηρισμός που μπορεί να αποδοθεί.

Σας ενημερώνουμε, ακόμη και τώρα, ότι μπορείτε από 1/12 έως 31/12/2022, να λάβετε νεότερη απόφαση μείωσης των τιμών και να την αποστείλετε ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Οικονομικών. Είστε διατεθειμένοι, ναι ή όχι, να υποβάλλετε πρόταση μείωσης; Αν ναι, πράξτε το άμεσα. Αν όχι, θα είστε υπόλογοι απέναντι στους χιλιάδες συνδημότες – συνδημότισσές μας!

Για να δούμε, όταν πολλοί εξ αυτών, δουν αυξήσεις όχι μόνο στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και τις παρεμφερείς πράξεις δωρεάν και παροχών, αλλά και στα δημοτικά τέλη, στην περικοπή του οικογενειακού επιδόματος Α21, στην περικοπή του ελάχιστου εγγυημένοι εισοδήματος και στην περικοπή του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, τι θα πείτε;

Τέλος, να επισημάνουμε το εξής: Από εδώ και πέρα, βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Μαριονέτες οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι, όπως εσείς θέλετε και επιθυμείτε, καταστρατηγώντας κάθε προβλεπόμενη διαδικασία και αποπειρώμενοι να τους εξαπατάτε! Υπάρχουν πολλοί δρόμοι και τρόποι να επανέλθετε στην τάξη Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ