2022-11-22 14:15:24
Φωτογραφία για Επέκταση του μετρό προς το Ίλιον
Στις αρχές του νέου έτους  αναμένεται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την  επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον. Θα είναι η πρώτη επέκταση της γραμμής έπειτα από 10 χρόνια, ενώ ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει με τη φάση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και στη συνέχεια θα κριθεί ποια σχήματα θα περάσουν στη Β` φάση όπου θα υπάρξει η υποβολή των προσφορών.

Το έργο είναι κόστους 400 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του θα καλυφθεί από την ένταξή του στο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Πρόκειται για ένα στρατηγικής σημασίας έργο για τη Δυτική Αττική, καθώς θα φέρει πιο κοντά το Ίλιον με το Σύνταγμα, με τη μεταξύ τους απόσταση να περιορίζεται στα 20 λεπτά.

Σε πρώτη φάση, η επέκταση θα αφορά 3 σταθμούς: Την Παλατιανή, το Ίλιον και τον Άγιο Νικόλαο. Οι δύο από τους τρεις σταθμούς βρίσκονται επί της οδού Θηβών, ο πρώτος (σταθμός Παλατιανή) σε απόσταση περίπου 1.300 μ. βόρεια του σταθμού Ανθούπολη και ο δεύτερος (σταθμός Ίλιον) 1.000 μ. βορειότερα του πρώτου. Ο τρίτος σταθμός (Αγ. Νικόλαος) βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον.

Η επιβατική κίνηση θα ανέρχεται συνολικά σε επιπλέον 51.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ θα δημιουργηθούν περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας.

capital.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ