2022-11-28 20:29:42
Φωτογραφία για ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ  ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Πρόλογος:

«Το συγκεκριμένο κείμενο έχει γραφεί από τις 02/11. 2 μόλις μέρες μετά την έκτακτη Γεν. Συνέλευση στις 31/10 την οποία υποχρεώθηκε να συγκαλέσει το ΔΣ μετά τη συλλογή υπογραφών από 17 αντιπροσώπους. Αρχικά δεν σας κοινοποιήθηκε για να μην μπορεί κανείς να μιλήσει για προσπάθεια υπονόμευσης της Απεργίας στις 09/11.

Έπειτα κρατήθηκε κ άλλο στο συρτάρι, ελπίζοντας να γίνει το πιο απλό. Να συγκληθεί ΔΣ της Ομοσπονδίας, που θα έπαιρνε θέση για όσα συνέβησαν κυρίως πριν την Απεργία, αλλά και για να κάνει και μια προσπάθεια αποτίμησης της κινητοποίησης.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Μάταια περιμέναμε δυστυχώς, καθώς έχει περάσει σχεδόν 1 μήνας και ακόμα τίποτα. Και κάθε μέρα τα πράγματα γίνονται και χειρότερα.

Οπότε σας έρχεται αυτούσιο το κείμενο όπως γράφηκε τότε και για τα επόμενα τραγελαφικά που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες θα ενημερωθείτε εκ νέου.»


Ακολουθεί το ενημερωτικό κείμενο από τον εκπρόσωπο της Εμπορικής Συλλογικής Κίνησης στο ΔΣ της ΟΕΣΒΔΕΝ:

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, θεωρούμε μονόδρομο για την αντιμετώπιση των μεθοδεύσεων και των ανίερων συμμαχιών στα δρώμενα της ΟΕΣΒΔΕΝ τη γνωστοποίησή τους σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους και αντιπροσώπους Ομοσπονδιών στην Β.Δ. Ελλάδα.

Οι Συνδυασμοί «Ενωμένο Εμπόριο» με επικεφαλή τον Κωστίκογλου, και η «Ενωτική Αλλαγή Εμπόρων» Δουβίτσα-Χουλιάρα που μετέχουν στο σημερινό ΔΣ με 6 στους 11 αντιπροσώπους έχουν συμμαχήσει για να διαλύσουν την Ομοσπονδία μας. Το πράττουν δε με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο που δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.

Μπορεί να μην συμμάχησαν στην εκλογή του Προεδρείου, γιατί και ο κ. Κωστίκογλου και ο κ. Δουβίτσας ήθελαν να γίνουν Πρόεδροι όμως οι παραπάνω κύριοι έχοντας την πλειοψηφία στο ΔΣ έχουν καταψηφίσει 2 φορές πρόταση για σύγκληση της ετήσιας Γεν. Συνέλευσης αντιπροσώπων ( στις 14/02 και στις 15/06).

Οι ίδιοι κύριοι συμμάχησαν ξανά στις 19/10 και ανέβαλλαν την πραγματικά τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη για την Κυριακή 23/10 ετήσια Γεν. Συνέλευση, επιδιώκοντας έτσι να πλήξουν την αξιοπιστία και την εικόνα όχι μόνο του Προεδρείου, αλλά ολόκληρης της Ομοσπονδίας.

Μπροστά λοιπόν σε αυτά τα γεγονότα, τις προκλήσεις και τις μεθοδεύσεις ο Συνδυασμός μας «Εμπορική Συλλογική Κίνηση» που μετέχει με 1 έδρα στο ΔΣ της ΟΕΣΒΔΕΝ πήρε την πρωτοβουλία για σύγκληση Έκτακτης Γεν. Συνέλευσης μέσω υπογραφών 17 αντιπροσώπων με τα παρακάτω θέματα:

1. Εκλογή Προεδρείου και Ψηφολέκτη.

2. Απολογία Δ.Σ. για τη μη πραγματοποίηση Ετήσιας Γεν. Συνέλευσης όπως ακριβώς προβλέπει το Καταστατικό και ο Νόμος

Καταστατικό μας.

3. Διοικητικά πεπραγμένα Δ.Σ. από 31-10-2021 μέχρι σήμερα.

4. Οικονομική θέση της Ομοσπονδίας.

5. Λειτουργία της Ομοσπονδίας, Προοπτικές για την επόμενη μέρα

Οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» και της «Εμπορικής Συλλογικής Κίνησης» στο ΔΣ όταν έλαβαν το αίτημα, προσπάθησαν να συνεδριάσουν άμεσα στις 21/10 όπως άλλωστε υποχρεώνει ο Νόμος, αλλά οι 6 των συνδυασμών «Ενωμένο Εμπόριο» και «Ενωτική Αλλαγή Εμπόρων» αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη για να μην υπάρξει απαρτία.

Το Προεδρείο που κατέχει η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» είχε τη δυνατότητα να παρακάμψει το πρόβλημα της απαρτίας, μιας και το ΔΣ λόγω των υπογραφών είχε τη νομική υποχρέωση απλά να διαλέξει ποια από τις 7 επόμενες ημέρες και σε ποιο σημείο θα συγκαλούσε την έκτακτη Γεν. Συνέλευση. Και όμως επέλεξε να ξανακαλέσει ΔΣ στις 23/10.

Στις 23/10 ο κ. Χουλιάρας και ο κ. Λένης σε αντίθεση με τους υπόλοιπους 4 συμμάχους τους, μας έκαναν την τιμή να συμμετέχουν στο ΔΣ. Ωστόσο δεν υπερψήφισαν αυτό που είχαν την υποχρέωση. Οπότε έδειξαν όλοι τις προθέσεις και τις επιδιώξεις τους.

Αποφασίστηκε λοιπόν κατά πλειοψηφία των παρόντων, πρώτη σύγκληση της έκτακτης Γεν. Συνέλευσης για τη Δευτέρα 24/10 και επαναληπτική οριστική μια εβδομάδα αργότερα στις 31/10.

Στις 31/10 το ΔΣ λαμβάνει επιστολή του κ. Κωστίκογλου που ισχυρίζεται ότι η Έκτακτη Γεν. Συνέλευση έχει αποκλειστικά μόνο 1 θέμα συζήτησης και δηλώνει πως ο Συνδυασμός του δε θα νομιμοποιήσει με την παρουσία του μια παράτυπη Συνέλευση. Άμεσα συμφωνεί απόλυτα μαζί του και ο κ. Δουβίτσας δηλώνοντας πως δε θα παρευρεθεί κανείς από την περιοχή του (Λευκάδα) στη Συνέλευση.

Ο κ. Χουλιάρας μιας και συνεδριάσαμε στην πόλη του (Άρτα) παρευρέθηκε επιλέγοντας να μην πληρώσει συνδρομή, να μην υπογράψει παρουσία και να μην έχει δικαίωμα ψήφου. Πριν ξεκινήσει η Συνέλευση ωστόσο θέλησε να επισημάνει ένα μόνο πράγμα και ζήτησε να μη σχολιαστεί.

«Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έκτακτη Γεν. Συνέλευση γιατί έχει πάνω από 1 θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη». Αυτό μας είπε είναι η άποψή του.

Όταν βέβαια εμείς της «Εμπορικής Συλλογικής Κίνησης» δε το αφήσαμε ασχολίαστο και απλά του διαβάσαμε το Καταστατικό δεν είχε κανένα απολύτως επιχείρημα να απαντήσει.

Παραθέτουμε σε αυτό το σημείο το ακριβές απόσπασμα του Καταστατικού μας που απορρίπτει το αστείο επιχείρημα των «σοφών» κ.κ. Κωστίκογλου, Δουβίτσα, Χουλιάρα που κατείχαν μάλιστα αξιώματα παλαιότερα στην ΟΕΣΒΔΕΝ (Πρόεδροι και Γραμματέας), αλλά συμπεριφέρονται και αερολογούν λες και δεν έχουν διαβάσει ποτέ το Καταστατικό.

Άρθρο 12, Παράγραφος 2

« Έκτακτα η Γεν. Συνέλευση συγκαλείται όταν κρίνει αυτήν αναγκαία το ΔΣ ή όταν το ζητήσουν με γραπτή αίτησή τους το 1/5 της ΓΣ, στην οποία θα περιέχουν και τα θέματα της συζήτησης. Το ΔΣ υποχρεούται εντός επτά (7) ημερών να συγκαλέσει Γ.Σ. σύμφωνα με την αίτηση των Αντιπροσώπων.»

Οπότε βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα γιατί έχει φθάσει το συνδικαλιστικό μας κίνημα σε τέτοια σήψη και αθλιότητα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά που υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία της Οργάνωσης, έχουμε ένα Προεδρείο πραγματικά κατώτερο των περιστάσεων. Ένα Προεδρείο που ανέχεται 8 μήνες να το εμπαίζουν και να το παρασύρουν σε ναυάγιο. Ένα Προεδρείο που δεν γνώριζε ότι υπάρχει η δυνατότητα σύγκλησης έκτακτης Γ.Σ. με συλλογή υπογραφών αντιπροσώπων. Και όταν του δείξαμε το δρόμο δεν ασχολήθηκε με τίποτα άλλο παρά μόνο με την απόφαση συμμετοχής στην Απεργία στις 09/11. Δεν απολογήθηκε καν που δεν έχει γίνει ακόμα ετήσια τακτική Γ.Σ. αν και μπήκε ο Νοέμβρης. Δεν πήρε την πρωτοβουλία να την συγκαλέσει άμεσα μέσω των αντιπροσώπων στη Συνέλευση. Και όταν αύριο οι γνωστοί-άγνωστοι του ΔΣ θα την αρνηθούν ξανά, θα νίπτει τας χείρας του ως άλλος Πόντιος Πιλάτος,

Δε λειτουργούν έτσι τα συλλογικά όργανα κύριοι.

Δεν είναι η συμμετοχή στην Απεργία ο μοναδικός λόγος ύπαρξης των Οργανώσεων.

Δεν είναι το Α και το Ω στην Ομοσπονδία μας.

Για να έχουν επιτυχία και συμμετοχή οι απεργίες, χρειάζεται δουλειά, προσπάθεια, συνέπεια όλο το χρόνο και όχι 1 εβδομάδα μόνο πριν την κινητοποίηση.

ΥΓ: Για να είναι ευδιάκριτοι οι ρόλοι του καθενός σε όλους τους αναγνώστες, σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της ΟΕΣΒΔΕΝ είναι 11μελές και απαρτίζεται από τους κάτωθι:

«Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων»: Καραμάνης (Πρέβεζα), Σπύρου (Ιωάννινα), Δήμα (Ηγουμενίτσα), Καρναβιάς (Αγρίνιο)

«Ενωτική Αλλαγή Εμπόρων»: Δουβίτσας (Λευκάδα), Χουλιάρας (Άρτα). Κωστούλα (Άρτα), Λένης (Άρτα). Ο τελευταίος δήλωσε παραίτηση χθες.

«Ενωμένο Εμπόριο»: Κωστίκογλου (Αγρίνιο), Γιοπάνος (Αγρίνιο)

«Εμπορική Συλλογική Κίνηση»: Γιαννόπουλος (Αγρίνιο)
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ