2022-11-30 17:04:59
Φωτογραφία για Αλλάζει όψη το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου (εικόνες)



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι παρεμβάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, που αναμένεται να βελτιώσουν την αισθητική του κτιρίου και κυρίως την καθημερινότητα των εργαζομένων σ αυτό, αλλά και των επισκεπτών του όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:. Από το καλοκαίρι του 2021 ξεκίνησαν σιγά – σιγά οι εργασίες αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου, ωστόσο το τελευταίο περίπου μήνα οι εργασίες επιταχύνθηκαν, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξασφάλισε κονδύλι για την αναβάθμιση και βελτίωση του κτιρίου, το οποίο έχει να συντηρηθεί σε αντίστοιχη κλίμακα δεκαετίες.

Πλέον η ανάγκη για σοβαρές και στοχευμένες παρεμβάσεις ήταν επιτακτική. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και αυτές που είναι σε εξέλιξη τον τελευταίο μήνα στοχεύουν στην βελτίωση των συνθηκών, τόσο για τους επισκέπτες, όσο κυρίως για τους εργαζομένους στο Δικαστικό Μέγαρο, που είναι ουκ ολίγοι και μέχρι πρότινος στην καθημερινότητά τους δεν διέθεταν και τις κατάλληλες προϋποθέσεις, που απαιτεί ένας τόσο νευραλγικός χώρος που παράλληλα είναι και συμβολικός για το πλαίσιο και την έννοια της Δικαιοσύνης.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δικαστικών Υπαλλήλων Αγρινίου Γεράσιμος Μαλούσης μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

Ο Γεράσιμος Μαλούσης

«οι εργασίες είναι ευρείας κλίμακας και αφορούν παρεμβάσεις σε τοίχους, στην ταράτσα, αφορούν εργασίες μόνωσης και όχι μόνο. Ο χρόνος είναι αμείλικτος και οι φθορές στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου πολλές, σημαντικές και εμφανείς.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από πέρυσι το καλοκαίρι σιγά – σιγά, αλλά τον τελευταίο μήνα οι εργασίες έγιναν εντατικότερες, η βροχή όμως που έχουμε κάποιες φορές καθυστερεί την εξέλιξή τους. Έχουν τοποθετηθεί κάποιες σύγχρονες μονάδες όπως λ.χ. πύργος ψύξης, με σκοπό τη βελτίωση του κτιρίου και της καθημερινότητας όσων εργάζονται σ’ αυτό ή το επισκέπτονται.

Από το 1981 έχει να συντηρηθεί ουσιαστικά. Έχουν αλλαχθεί κάποια θερμαντικά σώματα και το πλάνο προβλέπει και πολλές ακόμη εργασίες. Σε προτεραιότητα όμως τέθηκε να καλυφθούν οι παρεμβάσεις άμεσης ανάγκης.

Σκοπό και στόχο σε γενικό πλαίσιο έχουμε να γίνουν πολλές ακόμη εργασίες, όπως τα παράθυρα. Πρέπει να αλλαχτούν και να τοποθετηθούν αλουμίνια, δεν έχουν αλλάξει ποτέ και είναι παράγοντας βασικός, όπως επίσης και άλλες παρεμβάσεις που υπάρχει ανάγκη να γίνουν, αποτελούν βασικό παράγοντα για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του Δικαστικού Μεγάρου.

Κάθε φορά υλοποιούμε κάθε τι που μπορούμε και μας το επιτρέπει το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε. Έχουμε κάνει έγγραφο ακόμη και για την αλλαγή της τουαλέτας του κοινού, ως έκτακτη ανάγκη, αλλά απερρίφθη από τον Επίτροπο. Αυτή την στιγμή οι εργασίες που εκτελούνται στα δικαστήρια γίνονται με κονδύλι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κάνουμε πολλές προσπάθειες για την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου και είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν αλλαγές και βελτιώσεις στο κτίριο. Δεν είναι θέμα μόνο βελτίωσης των συνθηκών εργασίας».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ