2022-12-11 09:25:29
Φωτογραφία για Γέφυρα Ευήνου: Ζητά ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων η Συντονιστική Επιτροπή
«Φτάσαμε στα μέσα του Δεκέμβρη κι ακόμα δεν έχει δοθεί σε χρήση η νέα πρόχειρη γέφυρα»-Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα γράφει για την «επέτειο ταλαιπωρίας» Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μετά την κατάρρευση της οδικής γέφυρας του Ευήνου πριν από ένα χρόνο.

Τονίζουν πως η ταλαιπωρία των κατοίκων βρίσκεται στα επίπεδα των πρώτων μηνών του 2022 αφού εδώ και αρκετές ημέρες έχει παρασυρθεί από τις κατεβασιές του ποταμού η πρώτη πρόχειρη γέφυρα και έκτοτε είναι αδύνατη η διάβαση του Ευήνου.

Ακόμη, αναφέρουν πως δεν έχει δοθεί σε χρήση η νέα πρόχειρη γέφυρα και μιλούν για καθυστερήσεις που επιτείνουν φόβους και ενισχύουν την ανασφάλεια όλων.,

Αναλυτικά:

«Επέτειος ταλαιπωρίας

Άπαντες γνωρίζουν πως στις 12 Δεκεμβρίου του 2021 κατέρρευσαν οι γέφυρες του Ευήνου στο ύψος του Ευηνοχωρίου
. Την ημερομηνία εκείνη, ήτοι πριν από ακριβώς έναν χρόνο, άρχισε και ο γολγοθάς των κατοίκων των παρευήνιων Κοινοτήτων. Η ταλαιπωρία μας σήμερα βρίσκεται στα επίπεδα των πρώτων μηνών του 2022, αφού εδώ και αρκετές ημέρες έχει παρασυρθεί από τις κατεβασιές του ποταμού η πρώτη πρόχειρη γέφυρα και έκτοτε είναι αδύνατη η διάβαση του Ευήνου και, ως εκ τούτου, επιβεβλημένη η κίνησή μας μέσω της Ιονίας οδού.

Όλοι επίσης γνωρίζουν, αφού ενημερώνονταν από σχετικά Δελτία Τύπου της Σ.Ε., πως τόσο στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2022 στην Αμφιλοχία, όσο και στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου 2022 στο Μεσολόγγι, ο αρμόδιος υφυπουργός Μεταφορών κ. Καραγιάννης επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις πως μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η προσωρινή αποκατάσταση της κυκλοφορίας με την κατασκευή νέας πρόχειρης γέφυρας (δεύτερης), που θα αντέξει τις κατεβασιές του χειμώνα. Για τη νέα γέφυρα ο κ. Καραγιάννης είχε πει πως δεν υπάρχει παρέκκλιση από τον σχεδιασμό παράδοσής της σε 24 μήνες, μετρούμενου του χρόνου από τον Γενάρη του 2021. Τις ίδιες διαβεβαιώσεις έκανε και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Μαυρομμάτης.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, στην τελευταία συνάντησή τους με τους ανωτέρω κυρίους (21/06/2022), εξέφρασαν την έκδηλη ανησυχία, την αγωνία, τον φόβο και τον έντονο προβληματισμό τους για το γεγονός ότι καθυστερούν τα έργα, καθώς και τις σοβαρές τους επιφυλάξεις ως προς την τήρηση των ανακοινωθέντων χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των μελλοντικών έργων. Την 1η Σεπτεμβρίου του 2022 οι κάτοικοι των παρευήνιων Κοινοτήτων πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας. Στη συνάντηση που είχαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Έργων κ. Μαυρομμάτη λάβαμε τις ίδιες χρονικές διαβεβαιώσεις.

Ο Σεπτέμβρης πέρασε, παρελθόν αποτελεί και ο Οκτώβρης. Φτάσαμε στα μέσα του Δεκέμβρη κι ακόμα δεν έχει δοθεί σε χρήση η νέα πρόχειρη γέφυρα. Οι ημερομηνίες ολοκλήρωσης των εργασιών αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα. Οι καθυστερήσεις αυτές επιτείνουν τους φόβους μας και ενισχύουν την ανασφάλειά μας. Με αγωνία παρακολουθούμε καθημερινά τα δελτία καιρού. Καρδιοχτυπάμε κάθε φορά που ακούμε για επικείμενο κύμα κακοκαιρίας. Τρέμουμε στην ιδέα πως κάποιος μπορεί να νοσήσει ή να πέσει και να χτυπήσει και να επείγει η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Η μετάβαση των γεωργών στα χωράφια τους είναι πλέον αδύνατη.

Αξιότιμοι κύριοι, έχουμε δικαίωμα στην πληροφόρηση. Γνωρίστε μας, επιτέλους, τον χρόνο παράδοσης σε χρήση της γέφυρας προσωρινής διέλευσης. Ανακοινώστε υπεύθυνα γιατί καθυστερούν τα έργα κατασκευής της νέας γέφυρας, πείτε μας πότε θα ξεκινήσουν και πότε θα ολοκληρωθούν. Μην ξεχνάτε πως «σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης». Κι ακόμα, πως τούτος ο λαός έχει και μνήμη και κρίση και ξέρει να αποδίδει «τα του καίσαρος τω καίσαρι».

agriniopress.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ