2022-12-11 08:31:43
Φωτογραφία για Η NASA ρίχνει… άσφαλτο στη Σελήνη για την κατασκευή δρόμου

 Η μακροπρόθεσμη εξερεύνηση της Σελήνης από το ανθρώπινο είδος απαιτεί νέες τεχνολογίες για να ανταποκριθούμε στις μοναδικές προκλήσεις της ζωής σε έναν άλλο πλανήτη.

Η NASA ανέθεσε στην εταιρεία ICON ένα συμβόλαιο για την ανάπτυξη σύγχρονων κατασκευαστικών τεχνολογιών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατασκευή υποδομών, όπως επιφάνειες προσγείωσης, χώρους διαμονής και δρόμους στην επιφάνεια της Σελήνης.

Η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που είναι προσαρμοσμένες σε ξένα περιβάλλοντα και τις ανάγκες εξερεύνησης άλλων πλανητών, δημιουργεί νέες δυνατότητες που μας πάνε σαν ανθρωπότητα πολλά βήματα μπροστά.Το νέο χρηματοδοτούμενο έργο της εταιρείας ICON θα υποστηρίξει την ανάπτυξη του εγχειρήματος με την ονομασία Όλυμπος, καθώς έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί τοπικούς πόρους στην Σελήνη και τον Άρη ως δομικά υλικά

. Το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί ισχύει μέχρι το 2028 και το ύψος του θα ξεπεράσει ελαφρώς τα 57 εκ. δολάρια.

Η ICON είναι από τους ηγέτες στις προηγμένες τεχνολογίες κατασκευών και την τρισδιάστατη (3D) εκτύπωση μεγάλης κλίμακας. Το εγχείρημα Όλυμπος είναι ένα σύνθετο κατασκευαστικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων που θα χρησιμοποιήσει κατά κύριο λόγο τοπικούς πόρους ως δομικά υλικά, με σκοπό να δημιουργηθεί μια διαρκή σεληνιακή παρουσία από τους ανθρώπους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, για να πάμε στην Σελήνη και να μείνουμε, θα χρειαστούν ισχυρά, ανθεκτικά και ευρέως ικανά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τοπικούς πόρους του δορυφόρου μας, με σκοπό την κατασκευή υποδομών.Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ