2022-12-14 00:19:48
Φωτογραφία για Εισαγγελείς προς ΕΥΠ: Πείτε μας αν παρακολουθείτε πολιτικούς - στρατιωτικούς
Επίσημη απάντηση για τα άτομα που φέρονται να έχουν υποκλαπεί οι συνομολίες τους ζητούν από την Υπηρεσία οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση.

 Έφοδοι σε Intellexa, Krikel και σε σπίτια εμπλεκομένων.

Αίτημα προς την ΕΥΠ με το οποίο ζητούν να επιβεβαιώσει ή όχι την παρακολούθηση πολιτικών, στρατιωτικών και άλλων προσώπων που περιλαμβάνονται σε λίστες που είδαν το φως της δημοσιότητας, απέστειλαν οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση.

Ήδη η Εισαγγελία οργάνωσε εφόδους της Υπηρεσίας Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε εταιρείες, γραφεία και πιθανότατα σπίτια στελεχών εμπλεκόμενων εταιρειών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη αποστείλει προς την ΕΥΠ αίτημα με το οποίο ζητάει επίσημες απαντήσεις σχετικά με τη δημοσιοποίηση λιστών ονομάτων προσώπων των οποίων φέρονται να έχουν υποκλαπεί οι επικοινωνίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση -Αγγελική Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος- στην εντολή προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμπεριέλαβαν εφόδους, μεταξύ άλλων εταιρειών, και στην Intellexa, η οποία εμπορεύεται το λογισμικό Predator, αλλά και στην Krikel, η οποία φαίνεται να έχει άμεση σύνδεση με την πρώτη αναφερόμενη εταιρεία.


Οι υπόλοιποι έλεγχοι που οργανώθηκαν από τους δύο εισαγγελείς φαίνεται να αφορούν εταιρείες και πρόσωπα που επίσης συνδέονται είτε απευθείας με τις δύο βασικές εταιρείες είτε μέσω φυσικών ή νομικών προσώπων, όπως για παράδειγμα περιπτώσεις που εμφανίζεται κοινή έδρα ή κοινά πρόσωπα στη μετοχική τους σύνθεση.

Έτσι φαίνεται πως έφοδοι έγιναν και σε σπίτια προσώπων που τέθηκαν στο στόχαστρο της έρευνας καθώς οι εισαγγελείς έχουν στη διάθεσή τους κάποια δεδομένα για πειστήρια που ενδέχεται να βρεθούν, τα οποία πιθανότατα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υπόθεση.

Οι εισαγγελείς παράλληλα συνεχίζουν την έρευνά τους και αξιοποιούν όλα τα δεδομένα που συλλέγουν, ενώ περιλαμβάνουν στον φάκελο κάθε στοιχείο που προκύπτει από δημοσιογραφική έρευνα αλλά και άλλα που φαίνεται να προκύπτουν από διάφορες πηγές, ώστε να αξιολογηθούν και να μελετηθούν όλα
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ