2022-12-22 11:25:31
Φωτογραφία για IKANOI ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ  ΑΛΛΑ Η ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΚΙ ΑΝΗΜΠΟΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΟΥΒΑΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16-ης Δεκεμβρίου 2022, η διοίκηση του Δήμου έφερε προς συζήτηση τη μελέτη με τίτλο: Χάραξη Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη του Δήμου Θέρμου, που από τον Οκτώβρη του 2022 είχε στείλει στον Δήμο ο εξ΄ Αναλήψεως συντοπίτης μας Γιάννης Τασιόπουλος.. Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αποδείχθηκε περίτρανα, πως οι ιθύνοντες έφεραν προς συζήτηση κάτι που δεν είχαν μελετήσει. Κανένας Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν μελέτησε και δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση να ασχοληθεί με την αναπτυξιακή μελέτη που είχαν στη διάθεσή τους επί ενάμιση μήνα.

Ο χρόνος που αναλώθηκε κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, είναι χρόνος που πιστώνεται καθ΄ ολοκληρίαν στην αξιωματική αντιπολίτευση, που προσπάθησε ματαίως να υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις αυτών που διοικούν, υποχρεώσεις που ξεκινάνε από το σχεδιασμό, προχωράνε στη μελέτη από ειδικούς, που εκμεταλλεύονται τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, καταλήγοντας στα έργα - όπως τα δημοτικά σφαγεία που χάνονται - έργα που αναβαθμίζουν τον τόπο, προσφέρουν έσοδα στον Δήμο, δημιουργούν θέσεις εργασίας, αναβαθμίζουν τα κοινωνικο-οικονονομικά δεδομένα, διευκολύνουν τους τους επαγγελματίες, τους πολίτες.


Σταχυολογώντας, οι διοικούντες:

Δεν είδαν ότι υπάρχουν στην μελέτη προτάσεις, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την έως σήμερα ακολουθούμενη τακτική του Δημάρχου, αφού η μελέτη αναφέρει την ανακατασκευή των οδικών αξόνων Θέρμου - Ναυπάκτου και Θέρμου - Αγρινίου, ενώ έως σήμερα ο Δήμαρχος αναλίσκεται όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, σε προσπάθειες για οδικό άξονα Ναύπακτος - Θέρμο - Καρπενήσι, που ως σήμερα είναι ατελέσφορες και φαντάζουν ουτοπικές κι ανέφικτες ίσως. Ξέχασαν και τις μεγαλοστομίες για τον επινοηθέντα οδικό άξονα Ναύπακτος - Θέρμο - Καρπενήσι, που εκτοξεύτηκαν σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι σε δέκα ημέρες από τότε θα είχαμε εξελίξεις, αλλά τελικά σκοτάδι.

Δεν είδαν επίσης τις αναφορές του μελετητή στις υποδομές, δεν είδαν τις αναφορές του στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για τη ανάδειξη και προβολή της περιοχής, δεν είδαν τις αναφορές του για ντοκυμαντέρ.

Ένιωθαν προφανώς δικαιωμένοι, αφού εξάντλησαν τις προσπάθειες ανάδειξης και προβολής της περιοχής στη χρηματοδότηση κάποιας μελλοντικής ταινίας με τίτλο "αλεπού στιφάδο" που αποφασίστηκε το 2017, και στην απόφαση χρηματοδότησης ενός άλλου ντοκυμαντέρ, που λίγο αργότερα υποστήριξαν. Ας σημειωθεί πως μετά από τόσα χρόνια, αναμένουμε ακόμα την ........ ολοκλήρωσή τους.

Η κοινωνικο-οικονομική κατάσταση στην περιοχή πάει απ΄ το κακό στο χειρότερο, οι υπάρχουσες υποδομές δεν λειτουργούν και παραμένουν κλειστές, νέες υποδομές δεν γίνονται, πρόγραμμα δεν υπάρχει, τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω απ΄ τ΄ άλλο, η υποβάθμιση των σχολείων μας λόγω έλλειψης μαθητών είναι προ των πυλών. Με την παρούσα διοίκηση, οι ελπίδες ανάκαμψης φαντάζουν ως είδος εν ανεπαρκεία.

Είναι καιρός πλέον οι δημότες να ξεφύγουν απ΄ τα αδιέξοδα στα οποία τους οδήγησε η σημερινή διοίκηση. Είναι καιρός να αποκηρύξουμε τις φρούδες υποσχέσεις, να απεμπλακούμε απ΄ τη δυναστεία του λαϊκισμού, κι απ΄ την ασύστολη δημαγωγία.

Από το Γραφείου Τύπου του Συνδυασμού

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ