2022-12-26 13:36:50
Φωτογραφία για ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
 

      Καθώς κλείνει σύντομα το 2022, μια χρονιά που για την πόλη μας σήμανε την πολυαναμενόμενη έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση του Πάρκου, η ΔΡΩ- Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία, επιθυμεί να  δηλώσει την ικανοποίησή της από τις μέχρι τώρα εργασίες που γίνονται με σεβασμό προς τις εγκεκριμένες μελέτες.

Ως κίνηση πολιτών έχουμε ήδη  καταθέσει στον Δήμο Αγρινίου προτάσεις για καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στο Πάρκο, ώστε να αναδειχθεί και η πολιτιστική διάσταση του χώρου που θα τον διαφοροποιεί από έναν ουδέτερο και συνήθη χώρο πάρκου. Προτάσεις οι οποίες έγιναν κατ αρχήν δεκτές από την δημοτική αρχή.

 

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρωτοβουλία της ΔΡΩ για κήρυξη ως «Διατηρητέου Μνημείου της Φύσης» της «βελανιδιάς του Χατζόπουλου», του εμβληματικού αυτού αιωνόβιου δέντρου στο Πάρκο του Αγρινίου, κάτω από το οποίο -σύμφωνα με μαρτυρίες- συνήθιζε να γράφει, να διαβάζει και να στοχάζεται ο ποιητής. Η ΔΡΩ κατέθεσε ήδη στο Δασαρχείο Αγρινίου έγγραφο, ώστε να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.


Παράλληλα η ΔΡΩ έχει προτείνει στην Δήμο Αγρίνιου τον επαναπατρισμό της τελευταίας σωζόμενης Οτομοτρίς που κάποτε κινούνταν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας και τώρα βρίσκεται παροπλισμένη στην Θεσσαλία. Η Οτομοτρίς αποτελεί μια ζωντανή –ακόμη- υπόμνηση του παρελθόντος της πόλης και μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά από τον Δήμο είτε ως έκθεμα είτε ως χώρος για θεατρικές παραστάσεις, συναντήσεις ομάδων κ.λπ.

Η ΔΡΩ – Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ανάδειξη της πόλης μας με προτάσεις και δράσεις. Ευχόμαστε το 2023 να είναι μια καλή και δημιουργική χρονιά για τον καθένα προσωπικά και για την πόλη μας το Αγρίνιο. 
 
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ