2022-12-26 23:21:01
Φωτογραφία για 3 όχι και 1 ναι για την βασιλόπιτα
1 Τα τελευταία χρόνια, μαζί με χιλιάδες άλλα made in china προϊόντα για την κουζίνα καθιερώθηκαν και τα σετ στολισμού βασιλόπιτας. Πλαστικές φιγούρες, πλαστικά δεντράκια κλπ. 

Αρνηθείτε αυτή την όχι απλώς οικονομική αλλά εντελώς "φτηνή" αισθητική του πλαστικού και στολίστε την βασιλόπιτα αποκλειστικά με βρώσιμα ή φυσικά υλικά.

2  Η κάλπικη ...λίρα 

Το ίδιο αντιαισθητικές και οι πλαστικές απομιμήσεις νομίσματος που αναγράφουν την χρονολογία, για χρήση ως φλουρί. Όχι άλλο πλαστικό Τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο ένα κανονικό νόμισμα όπως η γιαγιά και η μαμά σας και μην επεκτείνεται έστω και ασυνείδητα την χρήση του πλαστικού και στο ...πιάτο σας. 

3 Η εκδοχή του κέικ καθιερώθηκε εδώ και δεκαετίες για χάριν ευκολίας και γιατί σίγουρα η διαδικασία για να φτιάξει κανείς ένα πετυχημένο τσουρέκι, όπως συνηθιζόταν να είναι παλαιότερα η βασιλόπιτα, δεν είναι τόσο απλή. 


Πλέον έτοιμες βασιλόπιτες, αρκετά νόστιμες και οικονομικές, διαθέτουν όχι μόνο τα  ζαχαροπλαστεία  και οι φούρνοι αλλά και τα super markets. Όμως πόσο δύσκολη είναι ακόμη και για έναν εντελώς αρχάριο στην κουζίνα η παρασκευή ενός κέϊκ, ακολουθώντας μια οποιαδήποτε σχετική συνταγή; 

Για σίγουρη επιτυχία προτιμήστε ένα κλασικό κέϊκ πορτοκαλιού και ...καλοπιάστε την τύχη και την νέα χρόνια με ένα γλυκό φτιαγμένο με τα χέρια σας και όχι αγορασμένο. 

1 Μεγάλος αριθμός φαγητών αλλά και γλυκών είναι διαπιστωμένο πως είναι πιο εύγεστα λίγες μέρες μετά από όταν παρασκευαστούν και η βασιλόπιτα είναι ένα από αυτά.

Το εσωτερικό στεγνώνει ελαφρά και αποκτά περισσότερο "τριφτή" υφή από αυτή ενός φρεσκοκομμένου κέϊκ ενώ και και  τα αρώματα  φρούτων και μπαχαρικών γίνονται εντονότερα. 

Φτιάξτε την λοιπόν τουλάχιστον 2-3 ημέρες νωρίτερα και τυλίξτε την -αφού κρυώσει εντελώς- σε μεμβράνη τροφίμων ή ζελατίνα. Για την ημέρα που πρόκειται να κοπεί μπορείτε να αφήσετε μόνο το στόλισμά της. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ