2022-12-27 17:18:24
Φωτογραφία για Ένα ακόμα θύμα σε διάβαση σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια.
Παραμονή Χριστουγέννων πρωί είχαμε ένα ακόμα τραγικό θανατηφόρο «ατύχημα» στη διάβαση της  Ρόδου, στις σιδηροδρομικές γραμμές στα Σεπόλια. Μια ηλικιωμένη γυναίκα ήρθε να προστεθεί στα τέσσερα θύματα τα τελευταία πέντε χρόνια, που έχασαν την ζωή τους στις αφύλακτες διαβάσεις πεζών των γραμμών του τρένου.

Αφύλακτες διαβάσεις χωρίς καμία ηχητική ή οπτική προειδοποίηση για τον επερχόμενο κίνδυνο, που συνεχίζουν να λειτουργούν έτσι, με ευθύνη κυρίως του ΟΣΕ. Η ευθύνη όμως από τους ερευνώντες τα διάφορα θανατηφόρα περιστατικά, μονίμως διαμοιράζεται στο θύμα που δεν πρόσεχε και στον οδηγό της αμαξοστοιχίας που δεν κορνάρισε ή έτρεχε πολύ. Καμία ευθύνη μέχρι τώρα δεν έχει επιρριφθεί σε αυτούς που όφειλαν να έχουν πάρει, στοιχειώδη έστω, μέτρα ασφαλείας σε αυτές τις διαβάσεις. Πρόκειται για συνεχιζόμενη εγκληματική παράλειψη στην πραγματικότητα.

Ένα πλέον επιβαρυντικό στοιχείο, είναι ότι εκείνη την ημέρα λίγα μέτρα μακριά από την συγκεκριμένη διάβαση της οδού Ρόδου ήταν σε λειτουργία το βαρύ μηχάνημα της ΙΝΤΡΑΚΑΤ για την υπογειοποίηση, που ο θόρυβός του ακούγεται σε όλη την περιοχή και που κάνει πολύ δύσκολο το να ακούσει κάποιος πεζός το τρένο να έρχεται.


Στο σημείο του θανατηφόρου δυστυχήματος, στις 24/12 το πρωί προσήλθαν γρήγορα η αστυνομία και η πυροσβεστική, ενώ το ασθενοφόρο προσήλθε μετά από 25 λεπτά περίπου. Το θύμα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Στις 27/12 η διάβαση της Ρόδου έκλεισε και αυτή προκειμένου να εξελιχθούν τα έργα της υπογειοποίησης των γραμμών. Εργαζόμενοι της ΙΝΤΡΑΚΑΤ που δούλευαν εκεί, μετέφεραν την πληροφορία σε κατοίκους, ότι μετά από κάποιο διάστημα θα ανοίξουν άλλη διάβαση, κάπου μεταξύ των πρώην διαβάσεων Δαμβέργη και Ρόδου. Η πληροφορία όμως αυτή ελέγχεται για την ορθότητά της.

sepolia.net

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ