2023-01-04 15:04:02
Φωτογραφία για Βρετανία: Οι απεργίες στα τρένα μπορεί να συνεχιστούν για μήνες
\

Οι απεργίες των τρένων θα μπορούσαν να συνεχιστούν για μήνες ακόμη, προειδοποίησε ο ηγέτης του μεγαλύτερου συνδικάτου σιδηροδρόμων της Βρετανίας.

Ο Μικ Λιντς είπε ότι το συνδικάτο RMT, το οποίο ξεκίνησε τις τελευταίες νέες απεργίες την Τρίτη, έχει εντολή να αναλάβει δράση μέχρι τον Μάιο και θα μπορούσε να «προχωρήσει παραπέρα».

Οι άνθρωποι που επιστρέφουν στην εργασία τους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων να αποφύγουν να ταξιδεύουν με σιδηρόδρομο αυτή την εβδομάδα λόγω των απεργιών που θα διαρκέσουν έως το Σάββατο.

Ο κ. Λιντς ζήτησε συγγνώμη για τη δράση που «σέρνεται» αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έκανε τίποτα» για τη διαμάχη.

Προειδοποίησε αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις απεργίες.

«Έχουμε μια εντολή που λήγει τον Μάιο του τρέχοντος έτους, και αν πρέπει να προχωρήσουμε παραπέρα, αυτό θα πρέπει να κάνουμε», προειδοποίησε.


Ωστόσο, η Network Rail, η οποία κατέχει και συντηρεί τους σιδηροδρόμους, ισχυρίστηκε ότι μια συμφωνία ήταν "σε απόσταση αναπνοής".

Το αφεντικό Τιμ Σοβέλερ προέτρεψε το συνδικάτο να "καθίσει μαζί μας" και να επανεξετάσει τη συμφωνία που έγινε πριν από τα Χριστούγεννα, ώστε να μπορέσει να "διευκρινίσει" όπου στοιχεία της συμφωνίας είχαν "παρεξηγηθεί".

Το BBC κατανοεί ότι μια συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα ή την Τρίτη για τη διαμάχη των σιδηροδρόμων.

Ο κ. Λιντς είπε ότι στη συνάντηση θα συμμετάσχουν "όλοι οι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού σιδηροδρόμων".

Είναι κατανοητό ότι ο υπουργός Σιδηροδρόμων θα συναντηθεί επίσης με τον Aslef, την ένωση μηχανοδηγών, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

bbc.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ