2023-01-11 13:48:52
Φωτογραφία για Σήμα... καμπάνα στα κινητά και εντός των συρμών του μετρό!
Πιλοτικό έργο μετά τη συμφωνία μεταξύ ΣΤΑΣΥ – Cosmote – Vantage Towers Greece - Από ποιους σταθμούς θα ξεκινήσει - Μέσα σε τρία χρόνια η συνολική κάλυψη

Τέλος στο ανύπαρκτο σήμα κινητής τηλεφωνίας τόσο μέσα στους συρμούς του Μετρό όσο και στις αποβάθρες αναμένεται να μπει προσεχώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η πιλοτική φάση του έργου για την τοποθέτηση εξοπλισμού για την παροχή σήματος κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων στους επιβάτες στο Μετρό.

Το έργο, που αποτελεί και απόρροια της εννεαετούς συμφωνία μεταξύ των ΣΤΑΣΥ και των Cosmote και Vantage Towers Greece (εταιρεία που διαχειρίζεται τις κεραίες κινητής των Vodafone, Wind), θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση πιλοτικά, και πιο συγκεκριμένα σε 3 σταθμούς της γραμμής 2 του Μετρό (σταθμός Αλίμου και στη σήραγγα μεταξύ Αγίου Δημητρίου και Ηλιούπολης και Ηλιούπολη – Αλιμος) προκειμένου να διαπιστωθεί ποια τεχνική λύση προκρίνεται για να ξεκινήσει και η τοποθέτηση του ενδεδειγμένου εξοπλισμού με κεραίες σταδιακά σε όλο το δίκτυο.


Στόχος είναι να έχουν σήμα οι επιβάτες τόσο στους σταθμούς όσο και στις σήραγγες του Μετρό και να κάνουν χρήση των δεδομένων τους. Οπως αναφέρουν πληροφορίες από την τηλεπικοινωνιακή αγορά, η πιλοτική εφαρμογή του έργου θα διαρκέσει περίπου ένα τρίμηνο, ενώ η υλοποίησή του τόσο στο Μετρό της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να ξεκινήσει προς το δεύτερο μισό του 2023.

Το έργο –το οποίο θα παραδίδεται τμηματικά– κρίνεται ιδιαίτερα πολύπλοκο αλλά και κοστοβόρο, δεδομένου πως οι εργασίες στο Μετρό της Αθήνας πρέπει να γίνουν τις βραδινές ώρες, όταν δηλαδή δεν θα λειτουργεί το Μετρό, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί. Το έργο εκτιμάται πως θα χρειαστεί περίπου 2 με 3 χρόνια προκειμένου να υλοποιηθεί και να καλύψει τελικά όλο το δίκτυο.

.protothema.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ