2023-01-16 09:57:48
Φωτογραφία για Πρόσωπα της χρονιάς: Τιμήθηκε η αρχαιολόγος Ολυμπία Βικάτου για το έργο της – Ποιους ευχαρίστησε (video)
Η αρχαιολόγος Ολυμπία Βικάτου που, μεταξύ άλλων, εμπνεύστηκε και με τη συμβολή των συνεργατών δημιούργησε το Ξενοκράτειο Αρχαιoλογικό Μουσείο στο Μεσολόγγι,.... βραβεύθηκε στο πλαίσιο του θεσμού “Πρόσωπα της Χρονιάς” που διοργανώνει η εφημερίδα “Πελοπόννησος” σε συνεργασία με την εφημερίδα “Συνείδηση” όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία.

Η Δρ Αρχαιολογίας προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας ήταν υποψήφια στην κατηγορία “Πολιτισμός – άτομο”, και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την εφημερίδα “Συνείδηση” που διατύπωσε την πρόταση για την υποψηφιότητά της.

Το βραβείο απένειμε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος συνέχαρη τους διοργανωτές, τονίζοντας την ανάγκη τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν να επιβραβεύονται για τις προσπάθειες τους.

Από την πλευρά της η Ολυμπία Βικάτου που πρωτοστατεί καθημερινά στην ανάδειξη και προστασία των μνημείων και των αρχαιολογικών θησαυρών της Δυτικής Ελλάδας, με αποκορύφωμα τη δημιουργία του Ξενοκρατείου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, αναφέρθηκε σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του “ονείρου” και μάλιστα, εν μέσω πανδημίας.


“Το βραβείο που με ιδιαίτερη χαρά σήμερα παραλαμβάνω ανήκει σε όλους εκείνους που προσέφεραν με οποιοδήποτε τρόπο στη δημιουργία αυτού του μουσείου, σε όλες τις υπηρεσίες που συμμετείχαν και κυρίως τους στενούς συνεργάτες μου, που αφιερώσαμε ατελείωτες ώρες, μοιραστήκαμε αγωνίες και ανησυχίες και κυρίως το ταξίδι της δημιουργίας”, τόνισε χαρακτηριστικά η κ Βικάτου.

Δείτε video από την απονομή:
sinidisi.
ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ