2023-01-18 09:12:58
Φωτογραφία για Ο Δήμος Ξηρομέρου εντάσσεται στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Στρατηγικές (ΟΧΕ, ΒΑΑ & ΤΑΠΤΟΚ).





Σειρά συναντήσεων με Δημάρχους της Αιτ/νίας είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, με αντικείμενο το χρηματοδοτικό εργαλείο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Στρατηγικών (ΟΧΕ, ΒΑΑ & ΤΑΠΤΟΚ) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που αφορά επενδύσεις τόσο στις πόλεις, όσο και στον εξω-αστικό χώρο.... Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης ήδη έχει επίσημα ανακοινώσει εντός του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Δεκεμβρίου 2022 (δείτε εδώ), θα έχουμε ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου στο χρηματοδοτικό εργαλείο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Στρατηγικών (ΟΧΕ, ΒΑΑ & ΤΑΠΤΟΚ) και συγκεκριμένα ο Δήμος Ξηρομέρου θα βρίσκεται μαζί με τον Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

Πολύ σύντομα, όταν ολοκληρωθούν όλες οι τεχνικές διαδικασίες και συνεννοήσεις στο επίπεδο των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα υπάρχουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της Περιφέρειας, προς επιβεβαίωση όλων αυτών που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σας αναφέρουμε σήμερα.


Λίγα λόγια για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Στρατηγικές (ΟΧΕ, ΒΑΑ & ΤΑΠΤΟΚ).

Στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Στρατηγικών (ΟΧΕ, ΒΑΑ & ΤΑΠΤΟΚ), αποτελεί το 5,7% των συνολικών πόρων της Κοινοτικής Συνδρομής (20,9 δις €) στο ΕΣΠΑ 21-27.

Στους στόχους της χωρικής στρατηγικής κάθε περιοχής, περιλαμβάνονται η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και απασχόλησης, η με κοινωνικούς όρους βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και η διατήρηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, με βάση την αειφόρο προσέγγιση της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη (ΔΔ) που διατίθεται για τις χωρικές στρατηγικές της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζεται στον Πίνακα και τα Γραφήματα που ακολουθούν, συγκριτικά με την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Πηγή πίνακα και γραφήματος: Οδηγός ΕΕΤΑΑ - Οκτώβριος 2022 - ''Ολοκληρωμένες Χωρικές Στρατηγικές (ΟΧΕ, ΒΑΑ & ΤΑΠΤΟΚ) στα Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-27''.

mytikaspress.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ