2023-01-19 18:54:42
Φωτογραφία για Τα μεταλλικά γλυπτά του Darius Hulea
Ο Ρουμάνος γλύπτης Darius Hulea έχει γίνει γνωστός κυρίως για τα αριστουργηματικά "πορτρέτα" του, φτιαγμένα από σύρματα σιδήρου, ανοξείδωτου χάλυβα, χαλκού και ορείχαλκου. 

Συνδυάζει με επιτυχία στοιχεία τόσο της σύγχρονης όσο και της κλασικής τέχνης για να ζωντανέψει τα γλυπτά του και να μετατρέψει σκληρά βιομηχανικά υλικά σε αναγνωρίσιμα πορτρέτα ιστορικών αλλά και σύγχρονων προσώπων, Ρουμάνων καλλιτεχνών, φιλοσόφων, ποιητών κλπ. 

Αντλώντας έμπνευση από την λαϊκή παράδοση, με την οποία ήρθε από πολύ μικρός σε επαφή μέσω της γιαγιάς του που ύφαινε παραδοσιακά γεωμετρικά υφάσματα αλλά και του ξυλουργού παππού του, ο Darius συμπυκνώνει και συνδυάζει στα έργα του όλες τις καλλιτεχνικές επιρροές του από το παρελθόν, δημιουργώντας ταυτόχρονα απόλυτα σύγχρονα, πρωτοποριακά γλυπτά. 

Όπως λέει ο ίδιος "Ελπίζω ότι ο κόσμος θα καταλάβει ότι δεν κάνω τίποτα άλλο από το να ζωγραφίζω με έναν νέο τρόπο, σε ένα ανθεκτικό υλικό του παρελθόντος"


Ενώ το έργο τέχνης του Darius θεωρείται σύγχρονο λόγω των υλικών που χρησιμοποιεί και την διαδικασία  εκτέλεσης, τα γλυπτά του έχουν εμφανώς τις ρίζες τους στις αρχές του κλασικού σχεδίου. 

Τα έργα του πολύ συχνά μοιάζουν με σκίτσα που έμειναν ημιτελή και έτσι επιτρέπουν μεγάλα περιθώρια ερμηνείας, ενώ σε παρά πολλά τα μεταλλικά  σύρματα προσομοιάζουν εκπληκτικά με πραγματικές  ...μολυβιές. 

Στον λογαριασμό του στο facebook αλλά και στο instagram profile  του μπορεί κανείς να δει πολύ περισσότερα έργα όπως και πληροφορίες για τον ίδιο και την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, συμμετοχές σε εκθέσεις, βραβευμένα έργα κλπ.  

Με πληροφορίες από boredpanda.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ