2023-01-27 13:11:49
Φωτογραφία για Παρασκευή, 27/1/2023: Εργασίες ημέρας

 



Μαθηματικά: Με τη βοήθεια της "Διερεύνησης" (σελίδα 17 - Β.Μ.) και της προηγούμενης ανάρτησης, διαβάζουμε πολύ καλά τη θεωρία, την εφαρμογή και τον "Αναστοχασμό" του 29ου κεφαλαίου "Ο πολλαπλασιασμός στους δεκαδικούς αριθμούς" (σελίδα 18 - Β.Μ.). Έπειτα, λύνουμε τις ασκήσεις 1, 2, 3 και 4, στη σελίδα 15 του Τ.Ε..

Γεωγραφία: Διαβάζουμε με πολλή προσοχή τα υπογραμμισμένα των κεφαλαίων 16 "Η έννοια του κλίματος - Διαφορές καιρού και κλίματος" (δείτε τα εδώ κι εδώ) και 17 "Το κλίμα της Ελλάδας" (δείτε τα εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ), πάντα με τη συνδρομή των αντίστοιχων αναρτήσεων (εδώ κι εδώ). Έπειτα, συμπληρώνουμε τις εργασίες 1 και 3, στις σελίδες 24 και 25 (Τ.Ε.) καθώς και τις εργασίες 1 και 2, στη σελίδα 26 (Τ.Ε.).

Φυσική: Δυστυχώς, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν ολοκληρώθηκε το ΦΕ1 "Στατικός ηλεκτρισμός" σήμερα. Επομένως, τα βιβλία παρέμειναν στην τάξη, ώστε να συνεχίσουμε στο μάθημα της Δευτέρας, 30/1.


Ιστορία: Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το 20ο κεφάλαιο "Η φύλαξη των ανατολικών συνόρων και οι Ακρίτες", για το οποίο μας έμεινε η παρουσίαση των τριών τελευταίων παραγράφων από τις αντίστοιχες ομάδες. Συνεπώς, τη Δευτέρα, 30/1, πιθανότατα στην υπόλοιπη ώρα της φυσικής, θα ολοκληρωθεί το κεφάλαιο.

Σχολική ζωή: Τη Δευτέρα, 30/1, επίσης, γιορτάζουμε και τους Τρεις Ιεράρχες, οπότε, σύμφωνα και με την εγκύκλιο του Υπουργείου, θα γίνει ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο τους, αλλά, έπειτα, το ωρολόγιο πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά. Με άλλα λόγια, δε θα κάνουμε ανθολόγιο, ωστόσο τα μαθηματικά, η φυσική και η ιστορία θα γίνουν όπως έχουν προγραμματιστεί (δείτε παραπάνω).

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ