2023-02-06 19:28:30
Φωτογραφία για Προεκλογική πρόκληση για το υπουργείο Υγείας οι αυξήσεις τιμών στα φθηνά φάρμακα
Το θέμα προκαλεί προβληματισμό, την ώρα που αναζητείται αναπροσαρμογή σε 1.000 κωδικούς. Τι εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

Αν και πέρασε ένας μήνας από τότε που ο υπουργός Υγείας, αλλά και παράγοντες του υπουργείου δήλωναν πως "αυξήσεις θα γίνουν μόνο στα πολύ φθηνά φάρμακα, με τιμή κάτω των 5 ευρώ και θα τις καλύψει ο ΕΟΠΥΥ", ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Τη στιγμή, μάλιστα, που η πλειονότητα των φαρμακοβιομηχανιών έχει ολοκληρώσει τα αιτήματά του προς τον ΕΟΦ, με τη λίστα των σκευασμάτων που θέλει να ανατιμηθούν, μαζί με το ποσοστό της αύξησης που επιθυμούν.

Καθυστέρηση που αναμφίβολα έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και γκρίνια σε μία σειρά από φαρμακευτικές επιχειρήσεις, οι οποίες κάνουν λόγο για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα (τουλάχιστον μέχρι τώρα) και για υποσχέσεις που δόθηκαν προκειμένου οι εταιρείες να "βάλουν πλάτη" στην αντιμετώπιση των ελλείψεων. Θυμίζουμε την ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ότι οι ελλείψεις φαρμάκων θα ήταν πενταπλάσιες αν δεν υπήρχε εγχώρια παραγωγή. Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για ένα προεκλογικό πυροτέχνημα.

  Διαβάστε περισσότερα pharmateam
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ