2023-02-09 09:33:09
Φωτογραφία για Στη Siemens επιβλήθηκε πρόστιμο 1,4 εκατομμυρίων λιρών για το τραγικό θάνατο εργάτη συντήρησης τρένου
Ένας «κατάλογος βασικών λαθών» οδήγησε σε συντριβή μέχρι θανάτου ενός εργάτη συντήρησης τρένου στο δυτικό Λονδίνο το 2017, δήλωσε ηγέτης της σιδηροδρομικής ασφάλειας.

Ο 58χρονος Ίαν Πάρκερ πέθανε όταν ένα μοτέρ βάρους 1.433 λιβρών (650 κιλών) έπεσε πάνω του στη μονάδα φροντίδας τρένων της Siemens στη Γουάιτ Σίτι.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής των σιδηροδρόμων προέτρεψε τη Siemens, η οποία διαχειριζόταν την αποθήκη όπου σκοτώθηκε ο κ. Πάρκερ, «να αποφύγει την επανάληψη αυτού του τρομερού γεγονότος».

Η εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο 1,4 εκατομμυρίων λιρών για τον θάνατο στο Old Bailey την Τρίτη.

Η Siemens ομολόγησε την ενοχή της σε προηγούμενη ακρόαση για μια κατηγορία παράβασης κανονισμού για την υγεία και την ασφάλεια, στις 13 Ιουνίου 2017.

Το δικαστήριο άκουσε ότι ο πατέρας δύο παιδιών, ο κ. Parker, ήταν αυτοαπασχολούμενος εργολάβος που εργαζόταν ως μέλος μιας ομάδας βαριάς γενικής επισκευής στο αμαξοστάσιο.


Η ομάδα είχε επιφορτιστεί με την αφαίρεση αρκετών κινητήρων έλξης για τακτική ανακαίνιση από ηλεκτροκίνητα τρένα Heathrow Express.

Ο  Πάρκερ συνθλίβεται όταν ένας κινητήρας έπεσε αφού αφαίρεσε πρόωρα τα αντικείμενα που τον κρατούσαν στη θέση του.

«Τρομερό συμβάν»

Στα σχόλια της ποινής της, η δικαστής Anuja Dhir KC είπε ότι η Siemens «έπρεπε να είχε αποτρέψει» το ατύχημα.

Το Γραφείο Σιδηροδρόμων και Οδών (ORR), το οποίο άσκησε τη δίωξη, δήλωσε μετά την ακρόαση ότι η έρευνά του αποκάλυψε ελαττώματα στον «σχεδιασμό εργασιών», συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας διενέργειας κατάλληλης αξιολόγησης κινδύνου ή αποτυχίας ανάθεσης της ευθύνης για την εποπτεία.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής των σιδηροδρόμων Ian Prosser δήλωσε: «Οι σκέψεις μας παραμένουν στους φίλους και την οικογένεια του θανόντος. Ένας κατάλογος βασικών λαθών οδήγησε σε αυτήν την τραγωδία.

«Η ενδελεχής έρευνα του ORR τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη κάθε εργασία που αναλαμβάνεται για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας να απαιτεί αξιολόγηση κινδύνου ασφάλειας κατάλληλη για το έργο και περιλαμβάνει προσωπικό που είναι πλήρως εκπαιδευμένο για να εκτελεί αυτό το έργο υπό συνεχή επίβλεψη.

«Ελπίζουμε η Siemens να έχει μάθει από αυτό και να αποφύγει την επανάληψη αυτού του τρομερού γεγονότος».

Η Siemens ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Οι σκέψεις μας είναι πρώτα και κύρια με την οικογένεια και τους φίλους του Ίαν Πάρκερ, όπως συνέβη μετά την τραγωδία τον Ιούνιο του 2017.

«Ο θάνατος του Ian είχε σημαντικό αντίκτυπο στην επιχείρησή μας και στους ανθρώπους μας, οι οποίοι ήταν σοκαρισμένοι και λυπημένοι από την απώλεια ενός συναδέλφου και φίλου.

«Μετά το τραγικό συμβάν, η ηγετική ομάδα δεσμεύτηκε να προωθήσει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την υγεία και την ασφάλεια, προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα παρόμοιου συμβάντος στο μέλλον».

bbc.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ